ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού εφέτος, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, είναι «Τουρισμός για Όλους».

Το αναφαίρετο δικαίωμα όλων, στην εμπειρία, στην αναψυχή, στον τουρισμό.

Κάθε θέμα προς ανάλυση γύρω από το ζήτημα των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες ή με «ειδικές ανάγκες» είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσεγγίσεις με λεπτότητα, ευαισθησία και προσοχή.

Απαιτούμε η Πολιτεία, τα αρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Πολιτισμού και Ανάπτυξης να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές και τις δομές μας, ώστε οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες, συμπολίτες μας και διεθνείς επισκέπτες της χώρας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάθε χώρο ενδιαφέροντος, σε κάθε δρόμο, σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, σε κάθε μουσείο, εστιατόριο, ξενοδοχείο – παντού.

Η ποιότητα των υπηρεσιών, η ασφάλεια και η άνεση όλων, θα πρέπει να είναι ο γνώμονας, καθώς τα πρότυπα προσβασιμότητας θα πρέπει να ισχύσουν άμεσα.

Οποιοσδήποτε χώρος υποδοχής επισκεπτών αποκλείει μερίδα των συμπολιτών μας, δεν νοείται ότι εργάζεται συλλογικά για το όφελος του Τουρισμού της χώρας μας: αυτό πρέπει να γίνει συνείδησή μας.

Δεν νοείται πολιτισμένη χώρα να λειτουργεί παρακάμπτοντας μια μερίδα του πληθυσμού της, μη αποδεχόμενη τα δικαιώματα όλων για ζωή, και εν τέλει για αναψυχή.

Ο Τουρισμός μας χρειάζεται όλους, γιατί ο «Τουρισμός είναι για Όλους»!

Previous Article Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας FedHATTA – Συνδέσμου Huizhou, Κίνας
Next Article Digital έκδοση για το ¨Δώδεκα"

RELATED ARTICLES