ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε πολλά νησιά της χώρας ναυλώνονται σκάφη για να μεταφέρουν τουρίστες στην Τουρκία, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήσεις τσάρτερ που θα εξυπηρετηθούν από τα αεροδρόμια της γείτονος χώρας, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, καταγγέλει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (FedHatta),

Διαβάστε την ανακοίνωση…

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας απειλούν να απομονώσουν μια ολόκληρη χώρα, κλείνουν τα σύνορα της, για να μη θιχτούν προσωπικά τους συμφέροντα, φοβούμενοι την απώλεια προνομίων, αδιαφορώντας πλήρως για τη ζημιά που προκαλούν στη χώρα, στον τουρισμό, στους συναδέλφους τους, στην ίδια τους τη δουλειά αλλά και σε όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού.

Αρχικά ο Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και κατόπιν η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η οποία, ανακοίνωσε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την Κυριακή 9 και λήξη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από όλους μας στον Τουρισμό.

Δεν μπορούμε παρά να απορούμε, ποιοι τελικά ωφελούνται από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθώς ενημερωνόμαστε ότι σε πολλά νησιά της χώρας ναυλώνονται σκάφη για να μεταφέρουν τουρίστες στην Τουρκία, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήσεις τσάρτερ που θα εξυπηρετηθούν από τα αεροδρόμια της γείτονος χώρας.

Κρουαζιερόπλοια που αποβιβάζουν ή επιβιβάζουν πελάτες αύριο στον Πειραιά αναζητούν εναγωνίως ξενοδοχεία για να διανυκτερεύσουν τους χιλιάδες επιβάτες τους.

Είναι μόνο δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα τις τεράστιας οικονομικής ζημιάς που θα υποστεί ο κλάδος του τουρισμού αλλά και η εικόνα της χώρας από την αιφνίδια, έντονη απεργιακή κινητοποίηση, που προκηρύχθηκε παράνομα σε πολύ σύντομο χρόνο.

Ο κλάδος μας, προειδοποιεί ότι το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε και εξετάζει ενέργειες για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου για την ανυπολόγιστη βλάβη που θα προκληθεί στην εθνική οικονομία, στις επιχειρήσεις και στην εικόνα της χώρας μας.

Το πρόβλημα των επόμενων 48 ωρών φαντάζει μικρό μπροστά στην τεράστια δυσφήμιση και τον προβληματισμό στις διεθνείς αγορές για το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Previous Article Digital έκδοση για το ¨Δώδεκα"
Next Article Παρέμβαση FedHATTA για τις κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

RELATED ARTICLES