ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tην έντονη διαμαρτυρία της για τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι ελεγκές εναεριας κυκλοφορίας στις 9, 10,12 & 13 Οκτωβρίου, εκφράζει με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών, Γ. Σταθάκη, Ελ. Κουντουρά και Χρ. Σπίρτζη η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, FedHATTA.

Διαβάστε την επιστολή της Ομοσπονδίας…

«Αξιότιμη κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Μετά από την απεργία στα λιμάνια τον περασμένο μήνα, πλέον ανακοινώνονται κινητοποιήσεις και στις αερομεταφορές.

Αρχικά ο Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με ευτυχώς για τον κλάδο μας πολύ περιορισμένες επιπτώσεις στην επιβατική κίνηση και κατόπιν η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η οποία ανακοίνωσε χθες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την Κυριακή 9 και λήξη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των κινητοποιήσεων οι επιπτώσεις στην επιβατική κίνηση θα είναι σοβαρότατες καθώς δεν θα πραγματοποιείται καμία πτήση σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην τουριστική αλυσίδα.

Η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με αισιόδοξες προβλέψεις και πολλές αμφισβητήσεις για τις αποδόσεις της. Όπως φαίνεται οι κακές Κασσάνδρες του Τουρισμού θα διαψευθούν, όμως η παράλυση των αερομεταφορών για τρία 24ωρα δεν είναι ο κατάλληλος επίλογος της τουριστικής περιόδου του 2016.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως καμία συνδικαλιστική διεκδίκηση από τη δεσπόζουσα θέση της παράλυσης των αφίξεων και αναχωρήσεων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα μας, δεν πρέπει να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού μας, να δημιουργεί αρνητική εικόνα για τον προορισμό Ελλάδα και να διακινδυνεύει την τελευταία οικονομική ανάσα της ελληνικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών κλάδων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Για άλλη μια φορά σας καλούμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα κατ’ αρχήν συνέχισης του διαλόγου για την επίλυση των διαφορών και κατόπιν να εξασφαλίσετε τις συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τουριστών αντιλαμβανόμενοι το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα».

Previous Article Μια χούφτα άνθρωποι δε μπορεί να κρατούν δέσμιο τον τουρισμό της χώρας
Next Article hapco

RELATED ARTICLES