ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την Πέμπτη στις 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα «Meet us in Athens. Jordan: A Historical, Cultural & Religious Destination» στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Hotel, από την αποστολή του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία Ιορδανίας και τον κύριο Ashraf Khasawneh εκπρόσωπο Πρέσβυ, Διπλωμάτη και την Επίτιμο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κα. Δέσποινα Μαντά.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος ο οποίος στήριξε με την συμμετοχή του την πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας και τόνισε στην ομιλία του ότι η Ιορδανία είναι ένα σύγχρονο, πολιτισμένο και ασφαλές μουσουλμανικό κράτος στο οποίο όλοι τελούν με απόλυτη ελευθερία τα λατρευτικά τους καθήκοντα.

Επίσης την παρουσίαση στήριξε με τη συνεργασία της η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας με χαιρετισμό του εκπροσώπου της κύριο Χρήστο Πετρέα, αλλά και με την πλήρη συνεργασία της Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού  Τουριστικών (FEDHATTA)  και του προέδρου του της Ομοσπονδίας κυρίου Λύσανδρου Τσιλίδη όπως και τουριστικών πρακτόρων. Κατά τον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της FEDHATTA κύριος Νικόλαος Κελαϊδίτης τόνισε ότι οι τουριστικοί πράκτορες θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο υποστήριξε και η κυρία Αντωνία Δήμου εντεταλμένη εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού κυρίου Θεοχάρη.

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Πρέσβυ της Ιορδανίας στην Αθήνα κύριος Ashraf Khasawneh η πρεσβεία στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την από κοινού ανάπτυξη του τουρισμού και γενικότερα των συνεργειών και σχέσεων των δύο χωρών.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθει, ο κύριος Γεώργιος Μπονάνος ειδικός της Αμερικάνικης Πρεσβείας σε θέματα εμπορίου, ο κύριος Edgar Alvarado Salamanca αναπληρωτής της αποστολής από την Πρεσβεία του Περού, η κυρία Christina Ceban εκπρόσωπος της πρεσβείας της Μολδαβίας, ο κύριος Νικόλαος Βασιλείου από την διοικητική επιτροπή και τις διεθνείς σχέσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας Royal Jordanian όπως και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι

Στόχος της αποστολής που ήρθε στην Αθήνα ήταν να αναπτύξει τις σχέσεις και τις συνεργασίες που αφορούν τον τουρισμό, με σαφή προσανατολισμό στον θρησκευτικό/προσκυνηματικό τουρισμό. Κατά την ομιλία του Ο Ahmad Al Hmoud ο διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται στον θρησκευτικό τουρισμό λόγω της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Ελλάδας με την Ιορδανία, μέσω Αθήνας και προσεχώς μέσω Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των χριστιανικών προσκυνημάτων, της ιστορίας και του πολιτισμού μιας χώρας με την οποία υπάρχουν από το παρελθόν δεσμοί με την Ελλάδα. Μίλησαν επίσης ο Eng. Rustom Mkhjian διευθυντής Επιτροπής Ιορδάνη Ποταμού και ο Amer Al- Twal ειδικός στο θρησκευτικό τουρισμό, του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας.

Previous Article 8η ATHENS FLYING WEEK - Tanagra International Airshow 2019
Next Article ΙΟΡΔΑΝΙΑ: Μια σύγχρονη χώρα με αρχαία ιστορία. Ένα διαμάντι του θρησκευτικού τουρισμού.

RELATED ARTICLES