ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του βουλευτή Α´ Αθήνας και Τομεάρχη Τουρισμού της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριου Γεωργιάδη με τα μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).

Ο σημαντικός ρόλος των τουριστικών γραφείων στην ενίσχυση του Ελληνικού τουρισμού, τα σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα αλλά και οι νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης του βουλευτή Α´ Αθήνας της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριου Γεωργιάδη και των μελών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας ήταν παρόντες ο Πρόεδρος κ. Λύσανδρος Τσιλίδης  και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Στάθης Σκρέτας και κα. Ευαγγελία Καραμπατζάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις της Ομοσπονδίας και σημείωσε ότι η συνεισφορά των τουριστικών γραφείων στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ουσιαστική και καθοριστική. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών που στοχεύουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα λόγω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: “Ο ελληνικός τουρισμός έχει συμβάλει τα μέγιστα στην Ελληνική οικονομία τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πρέπει με ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο, να ενισχυθούν οι συλλογικές ενέργειες οι οποίες πρέπει να είναι πιο συστηματικές και συντονισμένες, πάντα με στόχο ο τομέας του τουρισμού να γίνει ακόμη πιο ελκυστικός και ανταγωνιστικός.’’

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των μελών της Ομοσπονδίας για θέματα που αποτελούν τροχοπέδη τόσο στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος όσο και στη δραστηριότητα των τουριστικών γραφείων και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης των παράνομων τουριστικών δραστηριοτήτων οι οποίες αφενός δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα νομίμως λειτουργούντα τουριστικά γραφεία, αφετέρου στερούν από τη χώρα μας έσοδα, λόγω της τεράστιας φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεση τους για περαιτέρω συνεργασία και εστίασαν στην διερεύνηση τρόπων ενίσχυσης του κλάδου με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, τονίζοντας ότι τα τουριστικά γραφεία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Previous Article Ξανακλείνουν τα μουσεία- Πότε το αυτονόητο θα γίνει πράξη;
Next Article Τα κρασιά της Κρήτης ταξιδεύουν στην Αθήνα με την έκθεση ΟιΝοτικά

RELATED ARTICLES