ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για ακόμα μία φορά αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για να μπορέσει ο τουρισμός να λειτουργήσει απρόσκοπτα, χωρίς προβλήματα. Για να μπορέσει να γίνει το αυτονόητο σε μία χώρα τουριστική.

Την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου οι αρχαιοφύλακες «κλείνουν» τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας για ένα εικοσιτετράωρο, σε μια  περίοδο της τουριστικής περιόδου, που παρουσιάζει ιδιαίτερη επισκεψιμότητα, μετά από σχεδιασμό και κόπους ετών για τη διεύρυνση της, με ήδη εμφανή και ενθαρρυντικά αποτελέσματα διεθνών αφίξεων τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα αλλά και στην ελληνική περιφέρεια.

Το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, που βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτιστικού τουρισμού για τον οποίο είναι περιζήτητη η χώρα μας στο εξωτερικό, αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας, δημιουργεί δυσαρέσκεια και ταλαιπωρία στους τουρίστες που επισκέπτονται αυτή την εποχή την Ελλάδα και θέτει στο περιθώριο τη βαριά βιομηχανία της χώρας που δημιουργεί κρατικά έσοδα, θέσεις εργασίας και καλύτερες συνθήκες για όλους μας.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA είναι ότι η πολιτιστική μας κληρονομία και ο τουρισμός δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν πεδίο πολιτικής  αντιπαράθεσης και μοχλό πίεσης.

Η προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας, όπως ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι και η εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης και των ταξιδιωτών που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου να τη θαυμάσουν, έχοντας στη διάθεσή τους λίγες μέρες ή ακόμα και λίγες ώρες. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να διασφαλίσουμε τις συνθήκες για την ομαλή τουριστική ροή λαμβάνοντας υπόψη το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα, καθώς και η αποφυγή γεγονότων που δυσφημούν την Ελλάδα και ταλαιπωρούν τους επισκέπτες της.

Previous Article Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πει «ΝΑΙ» στις εκδηλώσεις σε αρχ. χώρους
Next Article Συνάντηση της FedHATTA με την Ένωση Κεντρώων

RELATED ARTICLES