ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της DRV στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Costa Navarino, που πραγματοποιήθηκε στις 28-31 Οκτωβρίου.

Ήταν μια διοργάνωση του ΕΟΤ και της DRV με την συντονιστική υποστήριξη του ΗΑΤΤΑ και της Fedhatta.

Το σημαντικό γεγονός άνοιξε ο Πρόεδρος της DRV Norbert Fiebig, καλωσορίζοντας τους σύνεδρους, αλλά και τους Έλληνες φορείς και επαγγελματίες που αγκάλιασαν με την υποστήριξή τους την διοργάνωση. Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία εφαρμόστηκαν για τον τουρισμό. Η έκπληξη μάλιστα ήταν η βράβευση του Υπουργού από την ομάδα της γερμανικής οργανωτικής επιτροπής, για την εξαιρετική αντιμετώπισή του στο θέμα. Οι λέξεις – κλειδιά που χρησιμοποίησε ο κ. Β. Κικίλιας στο μήνυμά του, ήταν «πρόθεσή μας να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αειφόρου τουρισμού», και όπως αντιλαμβανόμαστε, για να το επιτύχουμε αυτό χρειάζεται υπομονή αλλά και επιμονή.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κος Δημήτρης Φραγκάκης, στο μήνυμά του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες αναβάθμισης του τουριστικού γίγνεσθαι, ώστε να μπορούμε να απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες, σε όλο τον κόσμο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο χορηγός που συνεργάστηκε με τον ΕΟΤ για την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου που επανήλθε στην Ελλάδα μετά από 71 χρόνια, παρουσίασε την περιφέρεια, τα αξιοθέατα, τις τουριστικές υποδομές και χαιρέτησε τους σύνεδρους, δια στόματος κας Παναγιώτας Καλογεροπούλου, της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι Περιφέρειες που επίσης παρουσίασαν τους προορισμούς τους, ήταν το Νότιο Αιγαίο, η Κεντρική Μακεδονία, μαζί με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στο φουαγιέ του συνεδριακού κέντρου πραγματοποιήθηκε χώρος συνάντησης και συζήτησης με εκθεσιακά περίπτερα των συμμετεχόντων, ενώ το πρόγραμμα των συνέδρων περιελάμβανε επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και περιηγήσεις.
Αξίζει να τονίσουμε την σημαντική συνεισφορά της Aegean Airlines στην διοργάνωση, αλλά και όλων των χορηγών που αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στην πραγματοποίησή της, και οι οποίοι είναι:

Ε.Ο.Τ. – Περιφέρεια Πελοποννήσου
Fedhatta – HATTA – Costa Navarino – Aegean Airlines
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής / Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Mitsis Hotels – Ikos-Sani Resorts – Όμιλος Grecotel
Maroulis Travel – Athens International Airport – Ε.Α.Τ.Α. Δήμου Αθηναίων – Podimatas Audiovisual

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης: «Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της διοργάνωσης, ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξε η γερμανική ένωση τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα ως ασφαλή τουριστικό προορισμό, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, ώστε να πραγματοποιήσει το συνέδριο των μελών της εδώ. Οι σύνεδροι, 450 Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, επισκέφθηκαν τη χώρα μας, και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τις παρουσιάσεις των Περιφερειών που συμμετείχαν, τις δυνατότητες της Ελλάδας. Δεσμεύομαι ώστε η Ομοσπονδία FedHATTA να στηρίξει ακόμα περισσότερες αντίστοιχες διοργανώσεις άλλων Συνδέσμων, στο άμεσο μέλλον, ώστε να αναδείξουμε τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τουριστικού μας προϊόντος, με σκοπό την ανάπτυξη και του χειμερινού τουρισμού».

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το 71ο ετήσιο συνέδριο της DRV, τόνισε την ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση των ταξιδιωτών, πριν από την κράτηση, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν τα ταξίδια στο περιβάλλον, αλλά και για κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα ως μονόδρομο για τη διασφάλιση της ελευθερίας μετακινήσεων μακροπρόθεσμα. Το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος ως κομβικό σημείο για τον τουρισμό ήρθε πάλι στο προσκήνιο, και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της DRV, κ. Norbert Fiebig, «θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αχίλλειο πτέρνα του ταξιδιού: τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Διότι μόνο η κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα ελευθερία μετακινήσεων».

Previous Article Εκτός δακτυλίου τα Mini Van των τουριστικών γραφείων !
Next Article To συνέδριο της DRV στην Ελλάδα, ήταν μια γιορτή ουσίας για τον τουρισμό

RELATED ARTICLES