ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486/20.11.2021 (ΦΕΚ Β 5401) περιέχονται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.

Μία διαφοροποίηση από τα μέτρα της προηγούμενης σχετικής χρονικής περιόδου είναι ότι πλέον, στο πεδίο δραστηριότητας «Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κλειστά μνημεία…» (σημείο 11), στους κλειστούς χώρους επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες επισκέπτες, με επίδειξη των αντίστοιχων πιστοποιητικών. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών εξακολουθούν να μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα:

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που λάβαμε από την Πολιτεία σε σχετικά μας ερωτήματα, στις παρακάτω αναφερόμενες περιπτώσεις ισχύουν τα εξής:

  1. Έλεγχος πελατών των τουριστικών γραφείωνΤα τουριστικά γραφεία θεωρείται ότι ανήκουν στην κατηγορία των εμπορικών επιχειρήσεων, συνεπώς υποχρεούνται να ελέγχουν τους πελάτες που επισκέπτονται τους χώρους τους όπως ορίζεται στο άρθρο 1 (Πεδίο Δραστηριότητας 24 – Λιανεμπόριο) της ως άνω Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486/20.11.2021 (ΦΕΚ Β 5401).
  2. Αλλοδαποί πελάτες με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης τρίτης χώραςΗ είσοδος στο τουριστικό γραφείο και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν  πιστοποιητικό  εμβολιασμού  ή  πρόσφατης  νόσησης  από  χώρα  εκτός  της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται  με απλή επίδειξη του  έγχαρτου  πιστοποιητικού συνοδευόμενου  από  έγγραφο απόδειξης ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:
    https://www.mindev.gov.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%b3%cf%87%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5/
  3. Τύποι εμβολίων Covishield και Covaxin, ινδικής παραγωγήςΓια τους τύπους αυτούς εμβολίων δεν υπάρχει ξεκάθαρη οδηγία.

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην τελευταία NOTAM για τις πτήσεις εξωτερικού http://www.ypa.gr/news/notam-pthsewn-eswterikoy-allagh-gia-toys-anhlikoys-epibates-apo-4-ews-17-etwn-tajideyoyn-aeroporikws-kai-me-self-test-24wrwn, αναφέρει:
    Αεροπορική οδηγία για υπηκόους Αργεντινής, Ινδίας, Ουρουγουάης, Σουλτανάτου του Ομάν και Χιλής: Οι μόνιμοι κάτοικοι των συγκεκριμένων τρίτων χωρών, εκτός όλων των άλλων προϋποθέσεων εισόδου στην Ελλάδα που προβλέπονται από την αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού, θα εισέρχονται στη Χώρα με την πρόσθετη προϋπόθεση να υποβάλλονται στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ (pcr ή rapid).

Previous Article Ετήσιο συνέδριο των μελών της DRV στην Πελοπόννησο, 28-31 Οκτωβρίου 2021
Next Article Χορηγοί και συνεργάτες, περίπτερα DRV

RELATED ARTICLES