ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε πλήρη εξέλιξη το Ετήσιο Συνέδριο των Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε (χθες) Τρίτη 22 Νοεμβρίου το Ετήσιο Συνέδριο των Ισραηλινών Πρακτόρων, με τη συμμετοχή 350 tour operators, travel agents και επαγγελματιών του τουρισμού από το Ισραήλ, το οποίο διοργανώνεται μετά από σχετική πρόσκληση της FEDHATTA (Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας).

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε εχθές στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, χορηγία της Aegean Airlines, με την τιμητική παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά καθώς της κας. Irit Ben Aba, Πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα, του κ. Γιώργου Τζιάλλα Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, του Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου και εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, φορέων του τουρισμού, αλλά και των Περιφερειών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου κορυφώθηκαν (σήμερα) Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, με τις παρουσιάσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, των ελληνικών προορισμών και της Aegean Airlines.
Συγκεκριμένα παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, CEO of Aegean Airlines, η κα. Μαργιέττα Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Νίκος Ραπτάκης, Εκτ. Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Αλέξης Γαληνός εκ μέρους του Athens Convention and Visitors Bureau και η κα. Έφη Κουδελή εκ μέρους του Thessaloniki Convention Bureau.

Στη συνέχεια ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της FEDHATTA και του Israel Association of Travel Agencies and Consultants (ITTAA).
Στο Μνημόνιο συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο Συνδέσμων για την ανάπτυξη των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο αγορών, καθώς και η αμοιβαία συνεργασία για το σεβασμό της τουριστικής νομοθεσίας των δύο χωρών (Ν.393/76).

dt-pic-fedhatta2

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Αθηναίων, Thessaloniki Convention Bureau, IMT Servises, Visit Meteora.travel, Athens One Day Cruise, Athens Walking Tours, The Luxury Collection- Grande Bretagne Hotel, Porto Carras Grande Resort, Capsis Elite Resort- Out of the Blue και Divani Luxury Hotels), καθώς και ελληνικά τουριστικά γραφεία πραγματοποίησαν B2B συναντήσεις με τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες με στόχο την ανάπτυξη των συνεργασιών.

Οι (σημερινές )εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τη Συνέντευξη Τύπου σε ελληνικά και Ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν και αύριο και στη συνέχεια οι Σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη Βόρεια Ελλάδα και την περιοχή της Αττικής.

Δελτία Τύπου για το ITTAA 2016

Previous Article 350 τουριστικοί Πράκτορες στην Ελλάδα για το Ετήσιο Συνέδριό τους
Next Article Ολοκληρώνεται σήμερα το Ετήσιο Συνέδριο των Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων

RELATED ARTICLES