ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόλις πληροφορήθηκε την επικείμενη ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, η FedHATTA, με επιστολή της, έθιξε την αδικία που θα εισέπραττε ο κλάδος μας αν δεν περιλαμβανόταν στα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων συνεχούς λειτουργίας που ψηφίζονταν προχθές από τη Βουλή.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά ο κλάδος των τουριστικών γραφείων αγνοήθηκε από την Πολιτεία.
Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά τα τουριστικά γραφεία εξαιρέθηκαν από τα μέτρα της Κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να κωφεύει και να διασπά τον τουριστικό κόσμο.
Όπως γνωρίζετε, προχθές, Τετάρτη 17/02/2021, ψηφίστηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο υπήρξε τελευταία στιγμή τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την οποία καταβάλλονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων των τουριστικών καταλυμάτων για το διάστημα 01/01/2021-31/03/2021.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ρύθμιση, μόνο για τα τουριστικά καταλύματα, είχε ψηφιστεί και τον Νοέμβριο 2020 ( Ν. 4714/2020 ) και αφορούσε τις ίδιες επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα 01/09/2020-31/12/2020.

Και τότε, όπως και τώρα, είχαμε επισημάνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι τουλάχιστον άδικη η αντιμετώπιση του κλάδου μας από την Πολιτεία.

Η χθεσινή εξαίρεση των Τουριστικών γραφείων από τα νέα μέτρα ανακούφισης των συνεχούς λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων, ήταν το τελευταίο χτύπημα.

Είναι πια βέβαιο ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε συστηματική απαξίωση, εντός Ελλάδας, ενός κλάδου ο οποίος απολαμβάνει την παγκόσμια αναγνώριση ως διακινητής του τουρισμού. Οι τour operators και τα τουριστικά γραφεία έχουν στηριχθεί από όλες τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο σεβασμό, ως κυρίαρχοι παίκτες της διακίνησης του οργανωμένου τουρισμού.

Προφανώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τόσο τη σημασία και το ρόλο του κλάδου των τουριστικών γραφείων, όσο και το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός κλάδος που έχει πληγεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, σχεδόν διπλάσιο από τον ξενοδοχειακό, την εστίαση, το λιανεμπόριο, κλπ.

Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο της διάσπασης των τουριστικών επιχειρήσεων συνεχούς λειτουργίας, της απαξίωσης του κλάδου και μακροπρόθεσμα του αφανισμού των επιχειρήσεων των τουριστικών γραφείων.

Ως εκπρόσωποι του συνόλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα, δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να καθίσουμε άλλο στο περιθώριο της Κυβερνητικής πολιτικής. Δικαιούμαστε ουσιαστική και συγκεκριμένη στήριξη και όχι να γινόμαστε αποδέκτες γενικών ρυθμίσεων που αφορούν όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Δικαιούμαστε ισότιμη αντιμετώπιση και σεβασμό και δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε.

Ζητάμε να διορθωθεί άμεσα η ανωτέρω αδικία σε βάρος των επιχειρήσεών μας και να περιληφθεί ο κλάδος μας στα μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων.

Previous Article Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να εξαιρέσει από τα μέτρα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, τα τουριστικά γραφεία είναι άδικη και διχάζει τον κλάδο
Next Article Νέα νομοθετήματα

RELATED ARTICLES