ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ Β 607/16.02.2021 «Μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού», στο οποίο προβλέπονται οι δικαιούχοι ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Στους δικαιούχους αναφέρονται οι ξεναγοί, οι τουριστικοί συνοδοί και οι εποχικοί εργαζόμενοι των τουριστικών γραφείων οι οποίοι απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας καθ’ όλη τη θερινή τουριστική περίοδο του 2019, με πλήρη ή μερική απασχόληση, εφόσον δεν επαναπροσλήφθηκαν και δεν απασχολήθηκαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο του 2020 (βλ.Άρθρο 1§γ).

Από το καλοκαίρι του 2020 η FedHATTA είχε επισημάνει την ανάγκη στήριξης των εν λόγω εποχικών εργαζομένων οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν το 2020 και ως εκ τούτου δεν δικαιούνταν κανενός είδους αποζημίωση ούτε ταμείο ανεργίας.

Με τον εν λόγω ΦΕΚ αναγνωρίζεται η εν λόγω κατηγορία εργαζομένων (την οποία αγνοούσαν συστηματικά) και ενισχύεται έστω και για  2 μήνες.

Previous Article Covid-19: Νέες Υπουργικές Αποφάσεις που ενδιαφέρουν τα τουριστικά γραφεία
Next Article Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να εξαιρέσει από τα μέτρα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, τα τουριστικά γραφεία είναι άδικη και διχάζει τον κλάδο

RELATED ARTICLES