ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εχθές Τρίτη, 16.06.2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των Συνδέσμων τουριστικών γραφείων Ισραήλ και Ελλάδας, με πρωτοβουλία των Προέδρων του ισραηλινού ΙΤΤΑΑ, κ. Jacob Karni, και της FedHATTA, κ. Λύσανδρου Τσιλίδη, με θέμα την επόμενη ημέρα στην τουριστική σχέση των δύο χωρών μετά την αναγκαστική προσωρινή διακοπή της λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από τον κ. Λ. Τσιλίδη, που συντόνισε τη συζήτηση, συμμετείχαν οι Υπουργοί Τουρισμού του Ισραήλ, κ. Assaf Zamir, και της Ελλάδας, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, η Γενική Διευθύντρια του ΙΤΤΑΑ, κα Tali Laufer, και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων-διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών του Ισραήλ: Oded Chodorov (Diesenhaus), Oren Cohen Meguri (Flying), Izi Madam (Easy Travel), Yoni Waksman (Ophitours), Avinoam Oshri (Eshet), Nitza Merfeld (Issta) και Nir Mazor (Aviation Links).

Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Ν. Κελαϊδίτης, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες και εξήρε τις εξαιρετικές σχέσεις τόσο μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων, όσο και μεταξύ των Συνδέσμων των δύο χωρών.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση συμφώνησαν ότι η τουριστική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, τόσο στον εξερχόμενο όσο και στον εισερχόμενο τουρισμό, είναι πολύ σημαντική και οι επαγγελματίες του τουρισμού του Ισραήλ δήλωσαν έτοιμοι και ενθουσιασμένοι για την επανέναρξη των ταξιδιών προς την Ελλάδα, η οποία συνιστά ιδανικό προορισμό για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, η ημερομηνία επανέναρξης των ταξιδιών μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας θα είναι η 1η Αυγούστου 2020. Οι επαγγελματίες θα ήθελαν το άνοιγμα των συνόρων να γίνει πιο νωρίς και οι δύο Υπουργοί δήλωσαν ότι συνεργάζονται πολύ στενά για να κάνουν την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες πραγματικότητα. Εφόσον καταστεί εφικτό, μπορεί να μετακινηθεί νωρίτερα η ημερομηνία έναρξης, όμως η καταλληλότητα των συνθηκών εξετάζεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες προτιμούν ιδιαίτερα τη Ρόδο, την Κρήτη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα και τις Σποράδες και οι Ισραηλινοί tour operator δήλωσαν ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Η δε στενή συνεργασία μεταξύ FedHATTA και ITΤAA εμπλουτίζει συνεχώς αυτή τη σχέση.

Ο κ. Λ. Τσιλίδης υπογράμμισε το γεγονός ότι τα ελληνικά τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού έχουν αρχίσει να  προωθούν τον ελληνικό τουρισμό προς το Ισραήλ, με τουριστικά πακέτα με ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, εκτός από τα πακέτα αμιγώς αναψυχής. Τα σύντομα ταξίδια τριών ημερών και τα city breaks ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Έλληνες ταξιδιώτες, όμως, όπως σημείωσε ο κ. Τσιλίδης, είναι απαραίτητο να αναπροσαρμοστούν ειδικά για την ελληνική αγορά οι τιμές των ξενοδοχείων, οι οποίες επιβαρύνουν αρκετά το πακέτο και βάζουν φρένο στη ζήτηση. Το να υπάρξουν πιο προσιτές τιμές στα ξενοδοχεία του Tel Aviv και άλλων πόλεων είναι κλειδί για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την πλευρά της Ελλάδας.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση δεσμεύτηκαν να δουλέψουν εντατικά για να ξαναφέρουν πολύ σύντομα τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στο επίπεδο που ήταν πριν τον Covid-19 και να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις ταξιδιωτικές ροές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Previous Article Άρθρα που αφορούν το voucher στα αγγλικά
Next Article Διακρατική γέφυρα Ελλάδας – Κύπρου: Το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό

RELATED ARTICLES