ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε διακρατική τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κο Σάββα Περδίο, τον Πρόεδρο της ACTA κ. Βασίλη Σταματάρη, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Χάρη Λοϊζίδη και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Τουρισμού ΕΟΤ στην Κύπρο κ. Θεόδωρο Θαλασσινό, συμμετείχε ο Πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, την Τρίτη 16 Ιουνίου, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Την διακρατική συζήτηση διοργάνωσαν η Κυπριακή Financial Media Way και η Ναυτεμπορική.

Το θέμα της συζήτησης αφορούσε τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου κατά την περίοδο επανεκκίνησης του Τουρισμού στις δύο χώρες και τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν οι αρμόδιοι φορείς και η Πολιτεία, ώστε να επανακάμψει η τουριστική δραστηριότητα.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λ. Τσιλίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας FedHATTA για τον ελληνικό τουρισμό, κατά την επόμενη χρονική περίοδο, το οποίο περιλαμβάνει ευρεία καμπάνια στην αγορά των Η.Π.Α. και στις ευρωπαϊκές χώρες, λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Υποστηρίζουμε απόλυτα την προσπάθεια της Κύπρου να επανέλθει στους ρυθμούς κανονικότητας, και στηρίζουμε με κάθε τρόπο την δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων για μεγάλες αγορές. Αυτό ήδη ξεκίνησε μετά την συζήτηση του Υφυπουργού Τουρισμού κου Σ. Περδίου στην Ρόδο το 2019, όπου διοργανώσαμε το ASTA International Showcase με τους Τ.Ο. της Βόρειας Αμερικής, για τα κοινά πακέτα που θα απευθυνθούν στους  Αμερικανούς ταξιδιώτες. Τότε μάλιστα οι επαγγελματίες της Βόρειας Αμερικής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, διευρύνοντας την διοργάνωση σε post tours στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, σε δύο δηλαδή χώρες – μέλη της EMTAAS, η οποία δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο για την προβολή κοινών πακέτων. Υπάρχουν χώρες που αγαπούν την Κύπρο ως προορισμό, και που διευκολύνονται από την ευλυγισία σας αναφορικά με την έκδοση visa, όπως π.χ. οι αραβικές χώρες. Η αεροπορική διασύνδεση μπορεί να γίνεται σε αυτή την περίπτωση μέσω Αιγύπτου, Ισραήλ και Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε ένα ισχυρό πλεονέκτημα προς μεγάλες διεθνείς αγορές».
Ο κος Θ. Θαλασσινός αναφέρθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, η οποία έφτασε ένα βήμα πριν την υλοποίησή της πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, δηλώνοντας πως αυτή η σύνδεση θα δώσει τόνωση στις ταξιδιωτικές ροές κατά τους θερινούς μήνες αλλά και ψυχολογική διασφάλιση στους Κύπριους ταξιδιώτες ότι δεν είναι αποκομμένοι από την Ελλάδα, αλλά και από τις χώρες με τις οποίες συνδέεται η Ελλάδα.

Ο κος Λ. Τσιλίδης πρόσθεσε πως αυτό το μέτρο φυσικά έχει για την ώρα ανασταλεί λόγω της πανδημίας, θα χρειαστεί όμως όταν θα επανέλθει, να επανεξεταστεί η ανάγκη επιδότησής του από την Ε.Ε. καθώς παρόμοια εγχειρήματα στο παρελθόν δεν ανθοφόρησαν λόγω των εξόδων που δημιουργεί η απόσταση, αλλά και ο σχεδιασμός ικανών δρομολογίων. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «είναι ένα μέτρο το οποίο θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, θα χρειαστεί παρ’ όλα αυτά μελέτη. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα το οποίο θα συνδέσει το πιο μακρινό κράτος της Ευρώπης με την Ελλάδα και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου».

Τελειώνοντας την συζήτηση, ο Πρόεδρος της FedHATTA πρόσθεσε: «Σας καλούμε σε παρουσίαση κοινής καμπάνιας σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Η.Π.Α., για να επαναφέρουμε σε γρήγορο χρόνο μια ευνοϊκή κατάσταση. Αυτή είναι μια ευκαιρία για μια γενικότερη αναδιάρθρωση, μια και μιλούμε για κοινά τουριστικά πακέτα. Οι παλαιότεροι τουριστικοί πράκτορες γνώριζαν την Κύπρο ως προορισμό, οι νεώτεροι όμως χρειάζεται να την γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν. Η Κύπρος διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό, θρησκευτικό, οινικό και γαστρονομικό τουρισμό, διαθέτει ευκαιρίες για πολλών ειδών τουριστικά πακέτα, όπως φυσικά και η Ελλάδα».

Previous Article Ελλάδα - Ισραήλ: Μια τουριστική σχέση που περνά στην «επόμενη μέρα»
Next Article Προβλήματα από την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων άφιξης

RELATED ARTICLES