ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε συνάντηση που είχε το νέο προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη μετείχε ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

Η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ σχετικά με την πορεία της τουριστικής περιόδου, τα καίρια ζητήματα του τομέα και την επικαιροποιημένη στρατηγική του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Τσιλίδης αναφέρθηκε στα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επίλυσής τους προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία ενός κλάδου που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ως προτεραιότητες στον τουρισμό την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού και τον περιορισμό του κανονιστικού αποτυπώματος του Κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασυνδεθεί ο τουρισμός με τον πολιτισμό.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο τουρισμός είναι το μέσο για να αναδειχθούν προς τα έξω οι τοπικές κουλτούρες, τα ήθη, τα έθιμα και οι τοπικές παραγωγές, δημιουργώντας νέες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, συνθέτοντας τα βέλτιστα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων τομέων της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των δεκατεσσάρων Πανελλήνιων Φορέων Μελών του ΣΕΤΕ, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Previous Article Συνάντηση του ΣΕΤΕ με την υπουργό Τουρισμού
Next Article Η FedHATTA στην παρουσίαση της νέας σελίδας του ΑΜΠΕ

RELATED ARTICLES