ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

fedhatta-logoΤο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης Τουρισμού, με δύο πρόσφατα έγγραφά του προς τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου, αποκαθιστά επιτέλους την τάξη όσον αφορά τη νόμιμη εκτέλεση του έργου των τουριστικών γραφείων και τη νόμιμη εκτέλεση έργου από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Α.Ε.

1. Ως προς το έργο των Τουριστικών Γραφείων

Στο πρώτο σχετικό έγγραφο:

  • επισημαίνεται με έμφαση η ισχύς του Ν. 393/1976
  • υπενθυμίζεται ο ορισμός των Τουριστικών Γραφείων
  • επισημαίνεται ότι τουριστικές πράξεις μπορούν να εκτελούνται μόνο από Τουριστικά Γραφεία

Διασαφηνίζεται ότι:

  • δεν επιτρέπεται σε άτομα και επιχειρήσεις από τρίτες χώρες να εκτελούν τουριστικές πράξεις στην Ελλάδα, αν δεν διαθέτουν τουριστικό γραφείο στη χώρα μας ή αν δεν συνεργάζονται με ελληνικό τουριστικό γραφείο που λειτουργεί νόμιμα
  • δεν επιτρέπεται σε επιχειρήσεις που δεν είναι τουριστικά γραφεία να διοργανώνουν συνέδρια
  • δεν επιτρέπεται σε άτομα και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν βεβαίωση συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων για τη λειτουργία τουριστικού γραφείου να διοργανώνουν εκδρομές και περιηγήσεις

2. Ως προς την εκτέλεση έργου από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Α.Ε.

Στο δεύτερο σχετικό έγγραφο επισημαίνονται οι παρανομίες που έχουν παρατηρηθεί και διευκρινίζεται ότι το έργο των τουριστικών γραφείων ή των Τ.Ε.Ο.Μ. που ιδρύουν οι ΚΤΕΛ Α.Ε. πρέπει να εξυπηρετείται αποκλειστικά από λεωφορεία που ανήκουν στην τουριστική επιχείρηση και σε καμία περίπτωση από λεωφορεία των ΚΤΕΛ Α.Ε. τα λεγόμενα «πράσινα» λεωφορεία), όπως αυτό συμβαίνει συχνά.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με βάση τα παραπάνω έχουμε την πεποίθηση ότι, πλέον, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς(Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου , Τουριστική Αστυνομία κλπ.), θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη επιτυχία τα φαινόμενα που ταλανίζουν τον κλάδο μας εδώ και δεκαετίες.

Σας καλούμε λοιπόν να καταγγέλλετε κάθε παράνομο φαινόμενο που πέφτει στην αντίληψή σας έτσι ώστε να συμβάλλουμε:

  • Στην προστασία του επαγγέλματός μας
  • Στην παύση των παράνομων δραστηριοτήτων
  • Στην αύξηση των δημόσιων αλλά και των επιχειρηματικών μας εσόδων
  • Στο τέλος της φοροδιαφυγής

Η Ομοσπονδία μας δηλώνει την ικανοποίησή, αφού η έκδοση των δύο αυτών εγγράφων από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, είναι το πρώτο βήμα για τη διασφάλιση του κλάδου μας από την υφαρπαγή του έργου του.

Δείτε εδώ περισσότερα

Previous Article Ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης στην εκπομπή LIVE U του STAR
Next Article Πρωινή Ζώνη, Λύσανδρος Τσιλίδης για Brexit

RELATED ARTICLES