ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε και επισήμως η περίοδος σχεδιασμού για το μεγάλο, ετήσιο συνέδριο της ένωσης αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, ASTA, για το 2018, το οποίο διεκδίκησε και, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, κατάφερε να προσελκύσει στην Αθήνα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ASTA, κ. Robert Duglin μετέβη στην Αθήνα, σηματοδοτώντας την έναρξη των προετοιμασιών για τη διοργάνωση.
Ο κ. Duglin επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ.
Ο αντιπρόεδρος της ASTA ανακοίνωσε στο προεδρείο του Συνδέσμου την απόφαση της Ένωσης να αποδεχθεί την πρόσκληση που είχε απευθύνει τους περασμένους μήνες η FedHATTA για τη διοργάνωση του συνεδρίου ASTA DESTINATION EXPO 2018 στην Αθήνα, τοποθετώντας το ημερολογιακά μέσα στον Απρίλιο του 2018. Παράλληλα, ευχαρίστησε την FedHATTA για την πρωτοβουλία της.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με το μεγάλο γεγονός και συζήτησαν διαδικαστικές και οργανωτικές λεπτομέρειες.
Το συνέδριο αναμένεται να «φέρει» στην Αθήνα εκατοντάδες συνέδρους-τουριστικούς πράκτορες από τις ΗΠΑ. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να μεγιστοποιηθούν οι πωλήσεις για την Αθήνα και τους ελληνικούς προορισμούς στην αμερικανική τουριστική αγορά.
Σε αυτή την κατεύθυνση συντείνουν, άλλωστε, και οι αεροπορικές συνδέσεις μεγάλων αερομεταφορέων με την Αθήνα οι οποίες πυκνώνουν και διευρύνονται σε ετήσια βάση καθώς και η ιδιαίτερη προτίμηση των Αμερικανών τουριστών για ταξίδια κρουαζιέρας και πολυτελή προγράμματα διακοπών, για τα οποία ενδείκνυται η Ελλάδα ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Duglin συναντήθηκε, επίσης, με την υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, το γ.γ. του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνο Τσέγα, και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και με μεγάλα, κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν το μεγάλο συνέδριο ASTA DESTINATION EXPO 2018 στους χώρους τους.

Δείτε ακόμα:

Previous Article Συνάντηση ΣΕΤΕ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Next Article Fam Trip για τουριστικούς πράκτορες σε οινοποιεία της Αττικής

RELATED ARTICLES