ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεξίωση για εκατοντάδες Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες, με παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, κρασί, μουσική και χορούς από την Ελλάδα, διοργανώθηκε στις 15 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων για το συνέδριο της ASTA στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με τη συνεργασία της FedHATTA.

Τους Αμερικανούς συνέδρους υποδέχθηκε η μπάντα του Δήμου Αθηναίων καθώς και μέλη και χορευτές του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση με παραδοσιακές φορεσιές.

Οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες δοκίμασαν παραδοσιακά ποτά ελληνικής παραγωγής, θαύμασαν από κοντά είδη λαϊκής τέχνης (από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Branding Heritage) αντιπροσωπευτικά του ελληνικού πολιτισμού και στη συνέχεια απόλαυσαν γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 20 διαφορετικές ποικιλίες ελληνικού κρασιού, από 30 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, και να ανακαλύψουν 25 αντιπροσωπευτικά επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο παρουσίασης του brand name Wines of Greece και την συμμετοχή της εταιρείας συμβούλων οινοτουρισμού Grapefool, με το οποίο προωθεί στο εξωτερικό το ποιοτικό ελληνικό κρασί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, ΕΔΟΑΟ.

Προσφέρθηκαν ακόμη γαστρονομικές προτάσεις από την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο, τις γαστρονομικές επιλογές επιμελήθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακό ελληνικό χρώμα.

Previous Article Σε πανηγυρικό κλίμα στο Ηρώδειο η τελετή έναρξης του συνεδρίου της ASTA στην Αθήνα
Next Article Η FedHATTA στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό- Δυναμικό «παρών» στο 17ο East Med Yacht Show

RELATED ARTICLES