ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Ουζμπεκιστάν είναι μια αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, με κοινές ιστορικές ρίζες που είναι έκδηλες σε μια επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της, καθώς μας ταξιδεύουν από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη νεώτερη μεταπολεμική περίοδο.
Το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής Ασίας.
Στα βίντεο μπορείτε να περιηγηθείτε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας.

ΤΑΣΚΕΝΔΗ
Η πρωτεύουσα: Μια πράσινη μεγαλούπολη, με μεγάλους δρόμους, μεγάλα πάρκα, μεγάλα κτήρια, περιποιημένη πόλη με μεγάλη ιστορία ως σταθμός του Δρόμου του Μεταξιού. Στην Παλιά Πόλη μπορεί να δει κανείς το κτιριακό συγκρότημα του Χαζράτ Ιμάμ, με το τζαμί και το ιεροδιδασκαλείο όπου φυλάσσεται και το κοράνι του Οσμάν, το οποίο δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον θάνατο του Μωάμεθ. Μπορεί να επισκεφθεί κανείς τις μεγάλες αγορές της πόλης, με τα παραδοσιακά προϊόντα και την πολύ νόστιμη κουζίνα. Μια πόλη με ενδιαφέροντα μουσεία, για όσους αγαπούν την βόλτα.
ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ
Η πόλη της Ρωξάνης ή τα Μαράκανδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Είχα ακούσει ότι είναι όμορφη πόλη, αλλά δεν είχα φανταστεί πόσο», είπε ο Αλέξανδρος όταν την αντίκρισε. Πόλη – κόμβος για τον Δρόμο του Μεταξιού μεταξύ Κίνας και Δύσης. Κτήρια ισλαμικής αρχιτεκτονικής, μνημεία κληρονομιάς της UNESCO. Στο κέντρο της πόλης η πλατεία Ρετζιστάν και κτήρια με υπέροχους τυρκουάζ τρούλους. Στο Μαυσωλείο του Ταμερλάνου, το Γκουρ-ε-Αμίρ, μεγάλος αριθμός πιστών προσκυνούν. Στην αγορά εκτός των άλλων μπορεί να αγοράσει κανείς υφάσματα και ρούχα παραδοσιακά…
Αξίζει να δει κανείς το Σάκι Ζίντα, την αρχαία νεκρόπολη με τα είκοσι δύο μαυσωλεία με τις γαλάζιες διακοσμήσεις.
ΣΑΧΡΙΖΑΜΠ – ΜΠΟΥΧΑΡΑ
Η Σαχριζάμπ ήταν η γενέτειρα του Ταμερλάνου. Γύρω από το Λευκό Παλάτι έχει κατασκευαστεί ένα μεγάλο και υπέροχο πάρκο.
Η Μπουχάρα, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Ουζμπεκιστάν και αποτελεί μια κλασική ανατολίτικη εικόνα.
Διάσημος κάτοικος της πόλης, ο Νασρεντίν Χότζα. Κτήρια της γνωστής ισλαμικής αρχιτεκτονικής, μιναρέδες και τζαμιά με περίτεχνα σχέδια και πολλά όμορφα χρώματα, σε έναν συνδυασμό εικόνας και γεύσης. Ιδανική πόλη για μια βόλτα στα μαγαζιά και τις ανοιχτές αγορές.
ΧΙΒΑ
Τρίτη πόλη του Δρόμου του Μεταξιού, είναι η Χίβα, γνωστή για την χρυσοκόκκινη απόχρωση που παίρνει κατά το ηλιοβασίλεμα. Ήσυχη πόλη, με ιστορικά αξιοθέατα: το παλάτι των αρχόντων, το τζαμί, οι εκατό ξύλινες κολώνες και το μαυσωλείο του Παχαλβάν Μαχμούτ.
Previous Article Καμπάνια ενημέρωσης για τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας στον τουρισμό
Next Article Η FedHATTA στηρίζει το Athens Flying Week

RELATED ARTICLES