ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την 11η Μαΐου πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση του ΗΑΤΤΑ, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, σε δύο θεματικές ενότητες.

  • Το πρώτο μέρος της διοργάνωσης, αφορούσε τα τακτικά μέλη του Συνδέσμου, καθώς κλήθηκαν να συμμετέχουν στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Ο ΗΑΤΤΑ, που εφέτος γιόρτασε τα 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, παρουσίασε μέσω του προέδρου του Δ.Σ. Νικόλα Κελαϊδίτη, το νέο πρόσωπο του Συνδέσμου: νέο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα – σηματοδοτώντας την εποχή που ξεκινά μετά την παύση της πανδημίας.
  • Το δεύτερο μέρος της διοργάνωσης ήταν η Ημερίδα ReAlly Tourism  με πολύ επίκαιρη και ενδιαφέρουσα θεματολογία, στην οποία έλαβαν μέρος σημαντικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού τουρισμού, και οι οποίοι, με την βοήθεια της συντονίστριας Δημοσιογράφου Μαρίας Ακριβού, ανέλυσαν τα εξής θέματα:

The Power of Travel: Tourism Trends Shaping Today and Tomorrow (σε αυτό το πάνελ συζήτησαν οι: Pawel Niewiadomski (Πρόεδρος της ECTAA και Πρόεδρος του Πολωνικού Συνδέσμου ΡΙΤ) – Lars Thykier (Πρόεδρος της WTAAA) – Jurgen Bachmann (Γενικός Γραμματέας της SETO).

The Compensation Fund for Customers of Travel Organizers (σε αυτό το πάνελ συζήτησαν οι: Frank Oostdam (Πρόεδρος της ANVR) – Pawel Niewiadomski  – Lars Thykier, ενώ συμμετείχε και ο Μάριος Καμμένος (Αντιπρόεδρος ΗΑΤΤΑ και Treasurer της ECTAA).

Sustainable Tourism and Responsible Travel (σε αυτό το πάνελ συζήτησαν οι: Eric Dresin (Γενικός Γραμματέας ECTAA) – Jurgen Bachmann – Frank Oostdam.

Ο κ. Eric Dresin – Γενικός Γραμματέας ECTAA και η κ. Μαρία Ακριβού – δημοσιγράφος και συντονίστρια της ημερίδας

Ο κ. Jürgen Bachmann Γενικός Γραμματέας της SETO

Ο κ. Frank Oostdam –
Πρόεδρος της ANVR

Την έναρξη της Ημερίδας χαιρέτισαν με σημαντικά μηνύματα, κυρίως λόγω και της σημαίνουσας -για τον τουρισμό- χρονικής περιόδου, οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας (Υπουργός Τουρισμού), Ολυμπία Αναστασοπούλου (Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης), Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης), Ευάγγελος Βλάχος (Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αθηναίων), Χριστίνα Θεοφιλίδη (Γενική Διευθύντρια Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας).

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης – Υπουργός Ανάπτυξης

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας – Υπουργός Τουρισμού

Η κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου – Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

Ο κ. Ευ. Βλάχος – Διευ. Σύμβ. Εταιρείας Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αθηναίων

Η κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη – Γεν. Διευθ. Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας

Οι Χορηγοί της διοργάνωσης του ΗΑΤΤΑ, ήταν η Εθνική Τράπεζα, η Aegean Airlines και η Ε.Α.Τ.Α.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν φοιτητές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου και συγκεκριμένα του τμήματος Στελεχών Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού, μαζί με την Διευθύντρια της Σχολής Χαρά Κοβούση, και την υποδιευθύντρια κυρία Μαργαρίτα Πολλάκη. Οι φοιτητές παρακολούθησαν την Ημερίδα ως μέρος της γενικότερης  εκπαίδευσης και πληροφόρησής τους στον τουρισμό. Συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ερωτήσεις στους ομιλητές του πάνελ, κυρίως αναφορικά με το θέμα Sustainability and Tourism, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με την πρακτική εφαρμογή ενός βιώσιμου τουριστικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη.

 

Previous Article Μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 για το χρονικό διάστημα από 16.05 έως 01.06.2022
Next Article ΔΥΠΑ: Δήλωση κενών θέσεων εργασίας από τουριστικές επιχειρήσεις έως τiς 31 Μαϊου 2022

RELATED ARTICLES