ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ομοσπονδία FedHATTA και ο Σύνδεσμος ΗΑΤΤΑ συμμετείχαν στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Νοεμβρίου 2023 στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Εφέτος, το περίπτερο φιλοξένησε την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, μέλος της Ομοσπονδίας, καθώς και προτάσεις για την διευκόλυνση της λειτουργίας των τουριστικών γραφείων στην ψηφιακή εποχή, μέσα από εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού για τον κλάδο του Ελληνικού οργανωμένου τουρισμού, από την εταιρεία Panasoft.

Το περίπτερο έγινε και αυτή τη χρονιά σημείο συνάντησης και ενημέρωσης για τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα, αλλά και φορείς, εκπροσώπους της Πολιτείας και συνεργάτες.

Βραβεύσεις φορέων και συνεργατών

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, η FedHATTA και ο ΗΑΤΤΑ, αναγνωρίζοντας το έργο συνεργατών τους στην προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, στην πραγματοποίηση δράσεων προβολής και προγραμμάτων, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις, σε μια λιτή διοργάνωση στο περίπτερό τους.

Ειδικότερα, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Ε.Ο.Τ. για την δυναμική και το έργο του, καθώς και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού το τελευταίο έτος, προβάλλοντας την Ελλάδα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Την διάκριση παρέλαβε η Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Άντζελα Γκερέκου.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε επίσης στην Aegean Airlines για την διαφημιστική της καμπάνια με τίτλο «Έχω Πάει», η οποία έδωσε ώθηση στα ταξίδια των Ελλήνων.

Την διάκριση παρέλαβε η Regional Sales Manager North Greece, Ionian Islands & Balkans της Aegean, κυρία Ειρήνη Σιδηροπούλου.

Στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για το έργο του στην προβολή και ανάδειξη του προορισμού.

Την διάκριση παρέλαβε η Πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Παρασκευή Πατουλίδου.

Tιμητική διάκριση απονεμήθηκε και στο πρώην ΤΑΠ, Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), για το έργο του αλλά και για την άψογη συνεργασία του με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στο να καταστεί πιο λειτουργική η επισκεψιμότητα των πολιτιστικών μας μνημείων. Την διάκριση παρέλαβε η αν. Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Παρακολούθησης και Ανάπτυξης Πόρων και της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Παραγωγών, Πωλήσεων και Προβολής του ΟΔΑΠ, κυρία Αγγελική Μαραγκάκη.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Οι τιμητικές διακρίσεις έχουν μεν συμβολικό χαρακτήρα, όμως εκφράζουν την ικανοποίηση όλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων για έργα που πραγματοποιήθηκαν, για πρωτοβουλίες που έφεραν την Ελλάδα σε υψηλότερες θέσεις στις επιλογές των ταξιδιωτών διεθνώς, και αναδεικνύουν την αγαστή συνεργασία μας με τους φορείς αυτούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, «είμαστε χαρούμενοι που έχουμε άρτια συνεργασία με τους φορείς και τους συνεργάτες μας, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε εποικοδομητικά. Οι τιμητικές διακρίσεις είναι μια χειραψία ικανοποίησης από όλο τον κλάδο».

Προϊόντα και Υπηρεσίες για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων

Την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στο Open Stage 14 της έκθεσης Philoxenia ένα ολοκληρωμένο πακέτο τραπεζικών προιόντων & υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας το οποίο σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από κοινού με την Ομοσπονδία της FedHATTA για την κάλυψη των ευρύτερων τραπεζικών αναγκών των μελών της.

Πρόκειται για ένα ευρύ πλαίσιο από σύγχρονα τραπεζικά προϊόντα & υπηρεσίες, χρηματοδοτικά προγράμματα & ψηφιακά εργαλεία το οποίο προσφέρεται με προνομιακούς όρους στα μέλη της Ομοσπονδίας. Η επιλογή και διάθεση του κατάλληλου προϊόντος γίνεται μέσω της συμβουλευτικής καθοδήγησης και εξυπηρέτησης από τους Επαγγελματικούς Συμβούλους Business Banking της Εθνικής Τράπεζας  καλύπτοντας από την πιο απλή καθημερινή συναλλακτική ανάγκη,  την ενίσχυση ρευστότητας, καθώς και την χρηματοδότηση των αναπτυξιακών σχεδίων της εκάστοτε επιχείρησης.

Το πλαίσιο και η στρατηγική της Τράπεζας για την ενίσχυση του κλάδου των ταξιδιωτικών γραφείων παρουσιάστηκαν από τον Επικεφαλής της Διεύθυνσης Business Banking & Key Account Segments της Εθνικής Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνο Καναβό και τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη του πακέτου από τον  Επικεφαλής του Τομέα Πελατών Business Banking κ. Νικόλαο Κάρλοβιτς.

Χορηγός της δυναμικής παρουσίας της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου στην έκθεση, ήταν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Previous Article Πληθώρα προνομίων από την Εθνική Τράπεζα μέσω του «FedHATTA-National Bank Pack 2023-2024»
Next Article Study in Greece: 3 Years of Internationalization

RELATED ARTICLES