ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που πραγματοποιεί η FedHATTA με τα κόμματα της Βουλής, με στόχο την ενημέρωση των εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου για τα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνικό τουρισμό και τον ρόλο των τουριστικών γραφείων, την 06.11.2023, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού υποδέχθηκε στα γραφεία της στην Αθήνα εκπροσώπους του Τομέα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η νέα Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Καλλιόπη Βέττα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και συνεργάτες τους.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας δόθηκε πλήρης ενημέρωση από την Ομοσπονδία για τα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, για τις κρίσεις που την επηρέασαν και εξακολουθούν να την επηρεάζουν και για την προβλεπόμενη εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στο άμεσο μέλλον, εφόσον δεν υπάρξουν νέες απρόβλεπτες εξελίξεις. Συζητήθηκαν επίσης, το πρόβλημα της τουριστικής αγοράς της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή και στη Ρωσία-Ουκρανία, καθώς και οι πολυάριθμες εκκρεμότητες στον κλάδο των τουριστικών γραφείων αποτέλεσμα συναρμοδιοτήτων διαφορετικών Υπουργείων.

Παράλληλα η κα Καλλιόπη Βέττα ενημέρωσε την Ομοσπονδία ιδίως για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο την άμεση στήριξη από την Πολιτεία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφές.

Η συνάντηση αναμένεται να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να παρουσιασθεί και να συζητηθεί σε βάθος το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων. Η Ομοσπονδία προσβλέπει σε μια αγαστή συνεργασία, με αμφίδρομη ενημέρωση από τον πολιτικό χώρο και από την πλευρά του τομέα των τουριστικών γραφείων.

Previous Article ΕΦΚΑ: Εισφορά υπέρ Παδικών Κατασκηνώσεων για ξεναγούς
Next Article Πληθώρα προνομίων από την Εθνική Τράπεζα μέσω του «FedHATTA-National Bank Pack 2023-2024»

RELATED ARTICLES