ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το επερχόμενο εξαμηνιαίο συνέδριο της ένωσης ευρωπαίων τουριστικών πρακτόρων και τουρ οπερέιτορ ECTAA SemiAnnual, στις 23 – 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Preferred Destination 2022 της ένωσης που σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προβάλλει την Ελλάδα (ως προτεινόμενο προορισμό) σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αυτή την χρονιά.

Στο συνέδριο θα συναντηθούν εκπρόσωποι των Ενώσεων τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων από 29 ευρωπαϊκές χώρες, που αποτελούν μέλη της ECTAA. Συνολικά, ο φορέας-ομπρέλα για τον ευρωπαϊκό οργανωμένο τουρισμό εκπροσωπεί περί τα 70.000 τουριστικά γραφεία.

Οι βάσεις για τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης τέθηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο της ECTAA στα Χανιά τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Οι σύνεδροι θα συζητήσουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή πολιτική, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και τον ελληνικό τουρισμό, και θα αναζητήσουν λύσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα, εν μέσω της ιδιάζουσας συνθήκης αναφορικά με τον κορωνοϊό και την ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, θα αναφερθούν στις προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των ταξιδιωτικών ροών τα επόμενα χρόνια, μέσα από μια σωστά δομημένη ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική.

Τα μέλη της Ένωσης θα συνεχίσουν το πρόγραμμά τους με ταξίδι εξοικείωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε αφενός να γνωρίσουν τα Μετέωρα, τον Βόλο και το Πήλιο, και αφετέρου να κάνουν την πρώτη διερευνητική και πιλοτική συζήτηση γύρω από τη διεθνή τάση των Digital Nomads για την οποία θα συζητήσουν εκτενώς.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας FedHATTA και του Συνδέσμου ΗΑΤΤΑ, διασφαλίζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η διπλή διοργάνωση του εφετινού εξαμηνιαίου συνεδρίου της ECTAA στη χώρα μας, να φέρει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις προβολής σε όλη την Ευρώπη.

Για την διοργάνωση συνεργάστηκαν οι:
ΕΟΤ – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφέρεια Θεσσαλίας
Aegean Airlines – Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης – TCB Θεσσαλονίκης – Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής

Δείτε εδώ την σελίδα της διοργάνωσης http://ectaa-thessaloniki2022.fedhatta.gr/

Για φωτογραφικό υλικό των εκδηλωσέων δείτε εδώ.

Previous Article Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποδέχεται το ECTAA Semi-Annual του Νοεμβρίου
Next Article Αλλαγή τιμής εισιτηρίου στο Μουσείο Ακρόπολης από την 01/01/2023

RELATED ARTICLES