ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λ. Τσιλίδης: «Μεγάλη ευκαιρία για να καλυφθούν οι ελλείψεις ξεναγών στον οργανωμένο τουρισμό»
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η FedHATTA ενημερώθηκε για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Ξεναγών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορά την επόμενη εκπαιδευτική σειρά 2023-2025.

Δεδομένου ότι ο κλάδος των Ελληνικών τουριστικών γραφείων αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρό πρόβλημα έλλειψης  έμπειρων και αξιόλογων ξεναγών, η δυνατότητα που προσφέρει το Υπουργείο Τουρισμού σε απόφοιτους Λυκείου ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να σταδιοδρομήσουν στο επάγγελμα του ξεναγού με δωρεάν διετή φοίτηση σε Σχολές Ξεναγών, ανά την Ελλάδα, χωρίς εξετάσεις, αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις συνθήκες εκπαίδευσης των υποψηφίων αλλά και το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε : «Η αύξηση του αριθμού των ξεναγών κρίνεται απαραίτητη και πρέπει να ακολουθήσει την αυξητική τάση που παρατηρείται στην τουριστική κίνηση.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών εξυπηρέτησης των τουριστών και των τρεχουσών δυνατοτήτων της αγοράς εργασίας.

Βάσει των δεδομένων που καταγράφουμε από την αγορά του οργανωμένου τουρισμού στην Ελλάδα, η εκπαίδευση των ξεναγών πρέπει να επικεντρωθεί στις ξένες γλώσσες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη έλλειψη σε επίπεδο ξεναγών ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες όλων των επισκεπτών».

Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερομενους στο υπουργείο Τουρισμού θα ανοίξουν στις 28 Αυγούστου και η προθεσμία λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Previous Article Το επόμενο δίμηνο θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς – Τα μέτρα του υπουργείου Τουρισμού
Next Article Νέο ηλεκτρονικό σύστημα διέλευσης συνόρων στην Ουκρανία

RELATED ARTICLES