ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην θέση Δρογκάρι του δήμου Καρύστου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Θεματική Γιορτή Τέχνης και Πολιτιστικού Τουρισμού στις 17 Ιουνίου. Στο κτήμα του Vivarte, που με μεράκι και αισθητική δημιουργεί εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, διοργανώθηκε η Γιορτή με επίκεντρο τον παραδοσιακό τρόπο ζωής μέσα από την καλλιτεχνική οπτική.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν την τέχνη της ξερολιθιάς (η οποία σύντομα θα καταχωρηθεί στον κατάλογο της Unesco ως προστατευόμενη τέχνη), κούρεψαν πρόβατα, ύφαναν σε αργαλειό, γνώρισαν τα αρωματικά φυτά και παρακολούθησαν το δρώμενο του Καβοντορίτικου με βιολί και τσαμπούνα, το οποίο χόρεψε το χορευτικό τμήμα Ανεμοπυλών.

Με παραδοσιακές γεύσεις και με θέα στην όμορφη θάλασσα, αυτή η Γιορτή Πολιτιστικού Τουρισμού ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τα γκρουπ που συμμετείχαν, εμπλουτίζοντας έτσι το πρόγραμμα διαμονής τους στην χώρα μας με μια αξιόλογη διοργάνωση.

Εκτός από τον ΗΑΤΤΑ που στήριξε την Γιορτή με την αιγίδα του, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού και η Ισπανική Πρεσβεία, καθώς και πλήθος υποστηρικτών βοήθησαν έμπρακτα στην πραγματοποίησή της.

 

Previous Article Η FedHATTA στην παρουσίαση της νέας σελίδας του ΑΜΠΕ
Next Article Επισφραγίστηκε κλαδική συμφωνία για τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

RELATED ARTICLES