ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Για τη διευκόλυνσή σας στη σχετική επικοινωνία με τους πελάτες σας, όσον αφορά τα voucher που μπορούν να παρέχονται σ’ αυτούς -αντί άμεσης επιστροφής χρημάτων- για οργανωμένα ταξίδια και εκδρομές που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19, ετοιμάσαμε υποδείγματα της έγγραφης ενημέρωσης του πελάτη για το voucher (στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα) και του ίδιου του voucher (στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα) που θα λάβει ο πελάτης.

Πρόκειται απλώς για υποδείγματα, στα οποία ενσωματώσαμε ό,τι προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις σας να είναι σύννομες κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Κάθε τουριστικό γραφείο που επιθυμεί, για οποιονδήποτε λόγο (επαγγελματικής πολιτικής ή άλλον), να προσθέσει, να αφαιρέσει ή να τροποποιήσει κάτι στα συγκεκριμένα κείμενα, μπορεί ασφαλώς να το κάνει, αναλαμβάνοντας αυτομάτως ακέραιη την -νομική ή άλλη- ευθύνη γι’ αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι η έγγραφη ενημέρωση του πελάτη για την παροχή του voucher πρέπει να γίνεται εντός τριάντα (30) ημερών από την καταγγελία της σύμβασης του οργανωμένου ταξιδιού ή, εάν η σύμβαση έχει καταγγελθεί πριν από τις 13.04.2020, ημερομηνία έναρξης ισχύος της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εντός τριάντα (30) ημερών από αυτή την ημερομηνία.

Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, το τουριστικό γραφείο υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη το οφειλόμενο χρηματικό ποσό.

Previous Article ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ AΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Next Article Η ECTAA χαιρετίζει την ισχυρή υποστήριξη των Υπουργών Τουρισμού για μία ταχεία και αποτελεσματική ανάκαμψη του τουριστικού τομέα

RELATED ARTICLES