ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το μεγάλο γεγονός της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» ξεκινά την πορεία του, με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» να ενημερώνει τους επισκέπτες για το σύνολο των εργασιών και μελετών που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ώστε να προετοιμαστεί το πρόγραμμα και να παραδοθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Το πρώτο ταξίδι γνωριμίας με τη «Διαδρομή» έγινε στις 2-4 Νοεμβρίου, και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα σημαντικά μνημεία του προγράμματος, καθώς και να βιώσουν την φιλοξενία των περιοχών.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, είχε συνάντηση με την ομάδα και τον κ. Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο για τις εργασίες και το πρόγραμμα της «Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», όσο και για τα επόμενα σχέδια που θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου είναι πλέον στη διάθεση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και περιλαμβάνει τις 4 περιφερειακές ενότητες, πέντε αρχαιολογικούς χώρους και οκτώ χώρους θέασης.
Η προστιθέμενη αξία της, εξυπηρετώντας το στόχο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης,  αφορά το σύνολο της Περιφέρειας, καθώς με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα οι επισκέπτες τους έχουν τη δυνατότητα, να ανακαλύπτουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Ηπείρου, σε περιβάλλον, πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, που εκτείνονται σε βάθος 2.300 χρόνων.
Το εγχείρημα συνδέεται με την πραγματική οικονομία της περιοχής μέσω συνεργειών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας, ενθυμημάτων κ.α.
Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι συνεργάτης της διαδικτυακής ιστοσελίδας πληροφόρησης «ΔΩΔΕΚΑ» της FedHATTA, και στο πλαίσιο της συνεργασίας θα διαμορφωθούν ταξίδια εξοικείωσης (FamTrips) των τουριστικών πρακτόρων, ώστε να γνωρίσουν το νέο πολιτιστικό και τουριστικό πρόγραμμα της χώρας μας.

Previous Article Συνάντηση εργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό
Next Article Προκήρυξη διαγωνισμών για μετακινήσεις Υπηκόων Τρίτων Χωρών

RELATED ARTICLES