ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Για ακόμα μία φορά θέσαμε στους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και το γραφείο Πρωθυπουργού την ειδική μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν τα τουριστικά γραφεία από την Πολιτεία όσον αφορά την περαιτέρω στήριξή τους.

Για ακόμα μία φορά ξεκαθαρίσαμε ότι τα τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα δεν έχουν πραγματικό έργο ακόμη και τώρα, δεδομένου ότι ο οργανωμένος εξερχόμενος και εσωτερικός τουρισμός, ο επαγγελματικός τουρισμός, τα συνέδρια κλπ. δεν έχουν δυστυχώς  ακόμη επανεκκινήσει ουσιαστικά.  Όσο για τον εισερχόμενο τουρισμό στην πλειονότητά του δεν περνά μέσα από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία. Τα ελληνικά ξενοδοχεία συμβάλλονται απευθείας τόσο με ξένα τουριστικά γραφεία όσο και με τις διεθνείς πλατφόρμες, και με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζουν ικανοποιητικές για την εποχή πληρότητες. Επίσης οι βασικές αγορές του ποιοτικού και δωδεκάμηνου τουρισμού για τη χώρα μας (Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Ινδία, Νοτιοανατολική Ασία, Λατινική Αμερική, Ρωσία) είναι ακόμη κλειστές.
Επομένως ο κλάδος μας εξακολουθεί να είναι ο πλέον πληττόμενος στην Ελλάδα από την πανδημία του Covid-19 και πρέπει να συνεχιστεί η στήριξή του.

Διεκδικούμε για τον κλάδο μας:

  • Οικονομική στήριξη – (Το 2,5% του κύκλου εργασιών του 2019 να δοθεί με διαφορετικό τρόπο, ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές οικογενειακές και ατομικές επιχειρήσεις που δεν έλαβαν καμία στήριξη μέχρι σήμερα.)
  • Μη καταβολή μισθωμάτων μέχρι και τις 31.12.2021 ή καταβολή ποσοστού μόνο του μισθώματος
  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο των τουριστικών γραφείων (12μηνης λειτουργίας) (όπως αυτό συμβαίνει από την 01.09.2020 για τους εργαζόμενους των τουριστικών καταλυμάτων)
  • Αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο των τουριστικών γραφείων – Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», μέχρι και τις 31.12.2021 – (Συνέχιση και των δύο δυνατοτήτων τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, προκειμένου να μην απολυθούν άδικα, λόγω έλλειψης αντικειμένου, 10.000 έως 13.000 εργαζόμενοι στον κλάδο)
  • Παράταση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων μέχρι και τις 31.12.2021 – (π.χ. δάνεια, αξιόγραφα, μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και ειδικά των τουριστικών λεωφορείων και των μεταφορών γενικότερα, οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία κλπ.)
  • Κρατική εγγύηση των voucher (με επιδότηση των τουριστικών γραφείων ή με άλλο πρόσφορο τρόπο)
  • Πιστοποίηση της τουριστικής αλυσίδας έναντι της μετάδοσης του Covid-19 – Υλοποίηση του Προγράμματος
Previous Article Ανάπλαση Πλ. Συντάγματος και εξυπηρέτηση τουριστών από τουριστικά και διώροφα λεωφορεία
Next Article Μέτρα προστασίας από τον COVID-19

RELATED ARTICLES