ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tα τουριστικά γραφεία μοχλός ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό

Ζητήματα που απασχολούν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία αλλά και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο συζήτησε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προεδρείου του Συνδέσμου στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά.

Ο κ. Τσίπρας άκουσε με ικανοποίηση για την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, για τη σύναψη των 2 τριεθνών συμφωνιών στον Τουρισμό, Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος.

Οι τριεθνείς συμφωνίες, επισήμανε στον Πρωθυπουργό ο κ. Τσιλίδης, έχουν στόχο να αποτελέσουν μοχλό περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου, προσφέροντας στους ομογενείς των συμβαλλόμενων χωρών κίνητρα, αρχικά σε επίπεδο διευκόλυνσης των μετακινήσεων, για να επεκτείνουν τα ταξίδια τους στην πατρίδα με επισκέψεις και στις υπόλοιπες χώρες που μετέχουν στη συμφωνία.

Το περιεχόμενο των συμφωνιών, είπε, σχετίζεται άμεσα με την πρωτοβουλία ΔΩΔΕΚΑ της FedHATTA για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα και την ανάδειξη των λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών της στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσιλίδης αναφέρθηκε στις παράνομες τουριστικές δραστηριότητες κυρίως από τρίτες (εκτός Ε.Ε.) χώρες, τονίζοντας ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμησή τους.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης για τις σημαντικές κλαδικές πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη όπως η διοργάνωση του συνεδρίου της ένωσης Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, ASTA, στην Ελλάδα και η διεκδίκηση διοργάνωσης της Ιαπωνικής Εβδομάδας (Japan Week) το 2019 στην Αθήνα. Στόχος είναι, τόνισε, με αφορμή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία το 2020, να καταφέρει η χώρα να επαναφέρει τους δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που είχε ετησίως από την Ιαπωνία.

Ενημέρωσε υπήρξε επίσης για θέματα που αφορούν την τουριστική εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό της έκδοσης εισιτηρίων στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες της χώρας.

Previous Article Mediterranean International Tourism Exhibition (MITE)
Next Article Ξεκίνησε η προετοιμασία για το ετήσιο συνέδριο της ASTA στην Αθήνα

RELATED ARTICLES