ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η υποχρεωτική εφαρμογή ώρας εισόδου επίσκεψης σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία που έχουν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησαν διαδικτυακά την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA και οι Ενώσεις τουριστικών γραφείων-μέλη της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα, με τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Η συνάντηση διοργανώθηκε ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου και της εφαρμογής καθορισμού ώρας επίσκεψης, προκειμένου να προετοιμασθούν κατάλληλα τα τουριστικά γραφεία για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Για το θέμα αυτό, ζητήθηκαν διευκρινίσεις ώστε να ενημερωθούν επαρκώς τα τουριστικά γραφεία, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις προς τον ΟΔΑΠ ώστε η ροή άφιξης και επίσκεψης των γκρουπ τουριστών να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και ομαλότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης πολυάριθμα τεχνικά ζητήματα τα οποία αναμένεται να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα και αφορούν τη βελτίωση της καθημερινής διακίνησης των επισκεπτών της χώρας μας στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Οι άοκνες προσπάθειες της Ομοσπονδίας για τη βελτίωση των συνεργασιών που απαιτούνται με τα αρμόδια υπουργεία και τον ΟΔΑΠ συνεχίζονται με σκοπό την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες της χώρας μας.

Εργαζόμαστε για ένα νέο μοντέλο διακίνησης των τουριστών στους χώρους πολιτισμού με την προϋπόθεση να μην απαξιώνεται η ανάγκη να επιλυθούν ορισμένα τεχνικά προβλήματα που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Ένα ζήτημα που εκκρεμεί είναι η τιμολόγηση των υπηρεσιών, όπως προβλέπεται από το MyData, και η πλήρης καταγραφή των δαπανών του ταξιδιωτικού πακέτου στο τιμολόγιο».

Αντίστοιχες συναντήσεις θα προγραμματιστούν στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση σε όλα τα τουριστικά γραφεία.

Previous Article Μουσεία & Αρχαιολογικοί Χώροι Καθορισμός τιμολογιακής πολιτικής
Next Article Συνάντηση με την Τομεάρχη Τουρισμού ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη

RELATED ARTICLES