ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με αισιοδοξία και εμβολιασμούς ξεκινά η τουριστική σεζόν, όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Στράτος Μαγκουσάκης μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

Ο κ. Μαγκουσάκης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού, επισημαίνοντας πως ελπίζουμε σε μια ανάσταση του τουρισμού για εφέτος, σίγουρα δεν θα είναι όπως πέρυσι, πιστεύω πως θα τα πάμε καλύτερα και πάλι όμως χωρίς να πιάσουμε τα νούμερα του 2019. Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι.

Ο κ. Μαγκουσάκης, θεωρεί πως εφέτος η τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη καθώς κυλάει η διαδικασία του εμβολιασμού, ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό μας όπλο για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας, όπως εξηγεί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαγκουσάκης, αναφέρθηκε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν στον τουρισμό αλλά και στα μέτρα στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση, κατόπιν πιέσεων του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων.

Να σημειωθεί σε ότι αφορά τα self test:

Για τον τουρισμό, η υποχρεωτική διενέργεια self test αφορά τους παρακάτω κωδικούς δραστηριοτήτων:

55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

55.20 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

55.30 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα

55.90 Άλλα καταλύματα

79.11 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων

79.12 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών

79.90 Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες

Πηγή: www.politica.gr

Previous Article Υποχρεωτικό πλέον το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 και για τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία
Next Article Ν. 4799/2021: Διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών

RELATED ARTICLES