ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από σήμερα 24 Ιουλίου οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων καλούνται να εφαρμόσουν τον κανονισμό 561 της Ε.Ε. που αναφέρεται στα  χρονικά όρια απασχόλησης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων αυτοκινήτων (πούλμαν) στη χώρα μας, κάτι που θα βάλει “φρένο” στην εργασία πολλών οδηγών αν υπερβαίνουν το όριο των 4,5 ωρών στο τιμόνι, καθώς θα υποχρεώνονται σε ξεκούραση 45′ λεπτών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Στράτος Μαγκουσάκης που μίλησε στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη στον politica 89.8, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Ομοσπονδίας fedHATTA προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που φαίνεται να αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να ταυτίζονται τα ωράρια οδήγησης/ ανάπαυσης των οδηγών πούλμαν και των οδηγών φορτηγών λόγω των διαφορετικών συνθηκών.

Το ζήτημα πάντως είναι τι θα γίνει τώρα αν οι ελεγκτικός μηχανισμός ( Τροχαία ΒΟΑΚ) κληθεί να εφαρμόσει την οδηγία που αναγκαστικά θα επιβάλλει  πρόστιμα να διαπιστωθούν παραβάσεις και γιαυτό γίνονται διάφορες διαβουλεύσεις.

Πηγή: politica.gr

Previous Article Στρ. Μαγκουσάκης: Θα πληγεί ο τουρισμός από τον κανονισμό 561 της Ε.Ε. για τα τουριστικά λεωφορεία
Next Article FedHATTA: Αυξημένη κατά 20% η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων έναντι του 2022 αυτό το καλοκαίρι

RELATED ARTICLES