ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τριεθνή συμφωνία στον Τουρισμό μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, για τη δημιουργία Φορέα που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, υπέγραψαν οι Σύνδεσμοι Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης IMTM 2017 του Ισραήλ.

Με την υπογραφή του συμφώνου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των συνομιλιών για το νέο Φορέα με τίτλο ΕΜΤΤΑAS (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies), η δημιουργία του οποίου αποτελεί πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA.

Ο φορέας θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργιών ανάμεσα στα τουριστικά γραφεία των 3 συμβεβλημένων χωρών προς όφελος του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι παραπάνω χώρες σε συνδυασμό με την Ελλάδα, θα αποτελέσουν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας να «ενωθεί» τουριστικά η ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου. Στη συνέχεια θα συμμετάσχουν και άλλοι Σύνδεσμοι της περιοχής.

Στόχος είναι η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των  χωρών στους τομείς Τουρισμού, Κρουαζιέρας και Ακτοπλοϊκών συνδέσεων, με την αξιοποίηση της τουριστικής αγοράς τους (ταξιδεύουν 12 μήνες το χρόνο), αλλά και την προσέλκυση ομοεθνών τους που ζουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική ώστε να επεκτείνουν τις διακοπές τους όταν επιστρέφουν στην πατρίδα.

Ακόμα, ο νέος φορέας θα παρουσιάζει, σε τρίτες αγορές, έναν «mega destination» τριών ηπείρων, μέσω κοινής παρουσίας σε εκθέσεις, διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων, Roadshow και B2B συναντήσεων, με τη συνεργασία της Aegean Airlines και αεροπορικών εταιρειών των συμβεβλημένων χωρών.

Επιπλέον, έμφαση δίνεται στο σεβασμό της εθνικής τουριστικής νομοθεσίας των χωρών.

Η συμφωνία έγινε στα πρότυπα των τριεθνών διακρατικών συμφωνιών και αποτελεί την πρώτη τριεθνή ανάμεσα στις εν λόγω χώρες για την προώθηση του τουρισμού. Σε πρώτη φάση, την υπέγραψαν η FedHATTA και η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και Συμβούλων του Ισραήλ, ITΤAA.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ομοσπονδία στο Ισραήλ, δήλωσε: «Μετά την επιτυχή διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων του Ισραήλ, ITTAA, τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, και μετά την θετική εξέλιξη των κρατήσεων από το Ισραήλ για Ελλάδα, είναι εμφανές ότι πολλαπλάσιος αριθμός ισραηλινών θα ταξιδεύει στη χώρα μας ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Η δέσμευσή μας με τους συνεργάτες στο Ισραήλ ήταν να εντείνουμε τις κοινές δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς όφελος όλων των πλευρών.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι ομοεθνείς της διασποράς και των 3 χωρών στις 5 ηπείρους είναι πολυπληθείς και ότι οι σχέσεις μεταξύ των συμβεβλημένων χωρών είναι άρρηκτα συνδεδεμένες πολιτισμικά, γεωγραφικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά».

Η νέα πρωτοβουλία της FedHATTA εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος «Δώδεκα».

+15% οι αφίξεις από το Ισραήλ το 2017

Ταυτόχρονα, δυναμική και πολυπληθής ήταν η παρουσία της χώρας μας και ιδιαίτερα του κλάδου των τουριστικών γραφείων στη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση της Ανατολικής Μεσογείου, International Mediterranean Tourism Market – ΙΜΤΜ, η οποία διεξήχθη στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ.

Το παρόν στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού, έδωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού, κυρία Έλενα Κουντουρά ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από 40 χώρες και ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 20.000.

Η FedHATTA συμμετείχε με δικό της περίπτερο, στο οποίο συμμετείχαν μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας, προωθώντας τα προϊόντα τους στην ταξιδιωτική αγορά του Ισραήλ.

Για το 2017, οι εκτιμήσεις της FedHATTA κάνουν λόγο για αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ τουλάχιστον κατά 15%. Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, τα ελληνικά τουριστικά γραφεία μεθοδεύουν ήδη για τους καλοκαιρινούς αλλά κυρίως για τους χειμερινούς μήνες την ανάπτυξη των τουριστικών ροών από το Ισραήλ σε Καλάβρυτα, Μονεμβασιά, Πύλο, Θεσσαλονίκη, Αράχοβα, Δελφούς, Μετέωρα, Πήλιο, Μακρηνίτσα, Λιτόχωρο και Ζαγοροχώρια/ Τζουμέρκα και βέβαια Ρέθυμνο.

Στην Ελλάδα ταξιδεύουν ετησίως 470.000 Ισραηλινοί με σκοπό τις διακοπές. Την περασμένη χρονιά καταγράφηκε αύξηση της τάξης  περίπου του 6%.

Δείτε ακόμα:

Previous Article Συνάντηση εργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων
Next Article Ηλεκτρονικά Αναγνωρίσιμο Σήμα των τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ.

RELATED ARTICLES