ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στην Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 2179/14.01.2023 (ΦΕΚ Β’ 76), με ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00, προβλέπονται οι προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα ταξιδιωτών από την Κίνα.

Συγκεκριμένα:

1. Η είσοδος των ταξιδιωτών, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την επιβίβασή τους ή, εναλλακτικά, με τη χρήση rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους, από εργαστήρια αναφοράς ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης και φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο.

2. Οι ταξιδιώτες της παρ. 1 υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο των αερολιμένων.

3. Οι υποχρεώσεις των παρ. 1 και 2 ισχύουν και για ανηλίκους από πέντε (5) ετών και άνω.

4. Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται στον έλεγχο των αναγκαίων εγγράφων εισόδου των ταξιδιωτών της παρ. 1 πριν από την επιβίβασή τους, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα που περιγράφονται στην παρ. 1 και, σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης αυτής, φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.
Τα αναγκαία αυτά έγγραφα εισόδου επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στη Χώρα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

5. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν την υποχρέωση της παρ. 2 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Previous Article Σύμφωνο Συνεργασίας με τη Ν. Κορέα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από και προς Ελλάδα
Next Article Θηλιά στον οργανωμένο τουρισμό οι συναρμοδιότητες των Υπουργείων

RELATED ARTICLES