ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H εξέλιξη της τουριστικής κίνησης σε συνάρτηση με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την κλιμάκωση της πανδημίας, τον Ουκρανικό πόλεμο και την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τον πληθωρισμό, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού που συγκλήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 μέσω διαδικτύου.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου, ο γ.γ. του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και οι Περιφερειάρχες Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Στ. Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, Δ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και στελέχη των Περιφερειών.

Από πλευράς θεσμικών φορέων στις συζητήσεις συμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός καθώς και ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου, οι επικεφαλής των Περιφερειών κατέθεσαν δεδομένα τουριστικής κίνησης σε τοπικό επίπεδο καθώς και το σχεδιασμό της επικοινωνιακής τους πολιτικής που στοχεύει στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Τσιλίδης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία, τα οποία υπέστησαν σοβαρές απώλειες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού και συνεχίζουν να βάλλονται έχοντας απωλέσει σημαντικούς αριθμούς τουριστών από την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αλλά και λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο πρόεδρος της FedHATTA υπογράμμισε τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα τουριστικά γραφεία στον ελληνικό τουρισμό, καθώς αποτελούν τον σημαντικότερο μοχλό αύξησης της τουριστικής κίνησης, προβάλλοντας, ως πρεσβευτές της χώρας μας, με ολοκληρωμένο τρόπο τον προορισμό και τις αμέτρητες και διαρκώς αυξανόμενες μορφές δραστηριοτήτων και εμπειριών που προσφέρει.

Ο κ. Τσιλίδης σημείωσε, ακόμα, πως η διοργάνωση συνεδρίων διεθνών συνδέσμων τουριστικών γραφείων στη χώρα μας, απέφερε ουσιαστικά οφέλη στην αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από τις συγκεκριμένες περιοχές και κάλεσε τους επικεφαλής των Περιφερειών, να υποστηρίξουν μελλοντικές αντίστοιχες διοργανώσεις.

Previous Article Διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 στα ξενοδοχεία
Next Article FedHATTA: Επαναληπτική Συνάντηση φορέων με την Aegean

RELATED ARTICLES