ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23983/30.04.2022 (ΦΕΚ Β 2137) περιέχονται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.

  • Ιδιωτικές επιχειρήσεις: Παύει η υποχρέωση τήρησης αποστάσεων, καθώς και η υποχρέωση ανάρτησης των κανόνων λειτουργίας της επιχείρησης και του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων εντός του χώρου τους.Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, με τη PCR test ή με rapid test.
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κλειστά μνημεία: Τόσο οι κλειστοί όσο και οι ανοιχτοί (υπαίθριοι) χώροι λειτουργούν πλέον χωρίς απαίτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, με τήρηση των μέτρων του πίνακα Α της Κ.Υ.Α., δηλαδή κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επισκέπτες.Επιτρέπονται, επίσης, οι ομαδικές ξεναγήσεις, με τήρηση των ίδιων μέτρων του πίνακα Α.

    Όσον αφορά τη λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων, η Κ.Υ.Α. απαιτεί και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με τη λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων.
    Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς το αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα, εξακολουθούν να μην έχουν διευκρινιστεί οι σχετικές λεπτομέρειες για κάθε χώρο ξεχωριστά. Εφόσον αυτό συμβεί, θα ακολουθήσει νέα σχετική ενημέρωση.

  • Μεταφορές: Κύρια υποχρέωση, πλέον, όλων των επιβατών σε όλα τα μέσα μεταφοράς είναι η χρήση μάσκας.Υποχρεωτική είναι και η συμμόρφωση προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19, όπου υπάρχουν, όπως είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες των αρμόδιων αρχών.
  • Συνέδρια/Εμπορικές εκθέσεις: Η διεξαγωγή εκθέσεων επιτρέπεται χωρίς την απαίτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Η διεξαγωγή συνεδρίων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Παραρτήματος 5 της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α.
Previous Article Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας
Next Article Ε.Τ.Γ.Μ-Θ

RELATED ARTICLES