ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το 1800 που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος “tourist” στην Αγγλία, και το 1963 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για να εξετάσει «τα διεθνή ταξίδια», μέχρι και σήμερα, οι άνθρωποι αγαπούν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Πριν πολλά χρόνια, τα ταξίδια διακοπών ήταν «προνόμιο» των λίγων, σήμερα όμως θεωρείται ανάγκη και επιλογή για όλους, αφού συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
Το τουριστικό προϊόν εξελίχθηκε, διαχωρίστηκε σε θεματικές κατηγορίες, όπως ο συνεδριακός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός κ.ά. – έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα ειδικά ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών, ενώ διαμορφώθηκε με το πέρασμα του χρόνου και η ιδιοσυγκρασία του τουρίστα, όπως μελετάται σε εξειδικευμένες έρευνες ανάλογα με το προφίλ, την ηλικία, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά του. Άλλαξαν οι επιλογές του, οι προτιμήσεις του, και φυσικά αυξήθηκαν οι απαιτήσεις του.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού διεθνώς, καλούνται να ακολουθήσουν τις αλλαγές στις προτιμήσεις των διεθνών τουριστών, ανανεώνοντας τις παροχές και τις υπηρεσίες τους και αναβαθμίζοντας τις γνώσεις τους.

Ο Τουρισμός αποτελεί επίσης και ένα από τα βασικά καθήκοντα της Πολιτείας, καθώς και της Εκπαίδευσης.

Γιατί ο τουρισμός υπηρετεί τον άνθρωπο, εξυπηρετώντας μια από τις βασικότερες ανάγκες του, που είναι η κοινωνικοποίηση και η ψυχική ανάταση.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, γιορτάζει όλος ο κόσμος του τουρισμού, και κατ’ επέκταση όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη.

Εμείς από την πλευρά μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όπως πάντα, να κάνουμε τα όνειρα των ταξιδιωτών πραγματοποιήσιμα, με τον καλύτερο τρόπο. Συζητάμε, διεκδικούμε, σχεδιάζουμε.
Ευχόμαστε σε όλους τους ταξιδιώτες του κόσμου, καλά ταξίδια

Previous Article Πτώχευση “Thomas Cook” - Τα τουριστικά γραφεία απαιτούν ισότιμη μεταχείριση
Next Article Τουριστικά Γραφεία – Ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία

RELATED ARTICLES