ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Τροχοπέδη» στην ανάπτυξη του τουρισμού για την περιοχή της Θράκης αποτελεί η έλλειψη δεξαμενών για τον ανεφοδιασμό καυσίμων των αεροσκαφών στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

« Είναι μεγάλη πληγή για τα πρακτορεία, αλλά και για τον τόπο καθώς από το 2019 σταμάτησε να έχει την δυνατότητα το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» να έχει δεξαμενές ώστε να μπορεί να ανεφοδιάζει με καύσιμα τα αεροπλάνα,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων (Hatta) Ευαγγελία Καραμπατζάκη, υπογραμμίζοντας πως «προσπαθούμε να ανακάμψουμε και να σηκώσουμε το τουριστικό προϊόν όσο γίνεται περισσότερο, όμως δυστυχώς εάν δεν λυθεί αυτό το θέμα δεν υπάρχει περίπτωση να μας επιλέγουν οργανωμένα γκρούπ.»

Όπως διευκρίνισε, η έλλειψη δεξαμενών καυσίμων είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε την πτήση των Γαλλοεβραίων οι οποίοι έρχονταν κάθε καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη, ενώ σήμερα επιλέγουν το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Παράλληλα υποστήριξε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης για το «Δημόκριτος», όμως το θέμα κολλάει στο ότι, δεν υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Σχολιάζοντας την νέα πτήση που θα συνδέει από τις 31 Ιουλίου την Αλεξανδρούπολη με το Ηράκλειο η κ. Καραμπατζάκη είπε πως είναι μια καλή ευκαιρία μετά την σύνδεση με την Σητεία να έχουμε και δεύτερη γραμμή με την Κρήτη (Ηράκλειο) και κάλεσε τους Θρακιώτες να στηρίξουν την γραμμή η οποία όπως είπε μπορεί να διατηρηθεί και τον χειμώνα εάν είναι εμπορικά συμφέρουσα.

Πηγή: ertnews.gr

Previous Article Συνεχίζονται οι ενέργειες για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού - Εν αναμονή για Ευρωπαϊκή στήριξη των τουριστικών γραφείων
Next Article ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

RELATED ARTICLES