ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1. Διαδικτυακή Εφαρμογή «Πορεία Φακέλου Πολίτη Τρίτης Χώρας»

Το Υπουργείο Τουρισού ανακοίνωσε τη δυνατότητα χρήσης της διαδικτυακής εφαρμογής «Πορεία Φακέλου Πολίτη Τρίτης Χώρας» (https://pf.emigrants.ypes.gr/pf/) που έχει αναπτύξει και λειτουργεί το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής στην Ελλάδα, να αναζητούν και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το στάδιο εξέτασης του αιτήματός τους από την αρμόδια υπηρεσία, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε αυτήν αυτοπροσώπως.
Η εν λόγω εφαρμογή δύναται να συμβάλλει στην αποτροπή συναλλαγών πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου και διαμονής στην ελληνική επικράτεια με υπηρεσίες δημοσίου, επιχειρήσεις κ.λπ.

2. Προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, με δεδομένο το γεγονός ότι ο αριθμός των μεταναστών από τα Νοτιοανατολικά προς τη Δύση και τα Βορειοδυτικά αυξάνεται αισθητά και πολύ γρήγορα, επανέρχονται προσωρινά οι συνοριακοί έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας.

Με βάση πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που εκδόθηκε, η Τσεχική Δημοκρατία θα επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους με τη Σλοβακία από τις 29 Σεπτεμβρίου 2022 (00:00). Το μέτρο αυτό θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου 2022 (23:59).

Η κυβέρνηση της Τσεχίας μπορεί να παρατείνει την ισχύ αυτού του μέτρου ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα είναι δυνατή η διέλευση των κρατικών συνόρων μεταξύ Τσεχικής Δημοκρατίας και Σλοβακίας μόνο σε επιλεγμένο BCP (Border Control Post). Έλεγχοι θα γίνονται σε όλο το μήκος των συνόρων. Δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των συνόρων από άλλό σημείο.

Σε αυτό το link (προς το παρόν μόνο στα Τσεχικά), μπορείτε να δείτε χάρτη και λίστα με επιτρεπόμενα BCP:  Znovuzavedení kontroly na hranicích se Slovenskem – Ministerstvo vnitra České republiky (mvcr.cz)

Previous Article Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για τη διάκριση του έργου των τουριστικών λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ
Next Article Γενικό Προξενείο Τουρκίας - Έκδοση visa σε οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων

RELATED ARTICLES