ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλο το διάστημα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης η FedHATTA έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια επίλυσης των πρακτικών θεμάτων των επιχειρήσεών μας αλλά και στην προσπάθεια αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος μας.

Συνεχίζουμε, ζητώντας μέτρα στήριξης με χρονικό ορίζοντα 31/03/2021:

  1. Κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών ή αυτοαπασχολούμενων (εισφορές μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ) του κλάδου μας
  2. Αναστολή των δόσεων ρύθμισης των ελεύθερων επαγγελματιών ή αυταπασχολούμενων (εισφορές μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ) -ΚΕΑΟ
  3. Παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου μας (ισχύει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου)
  4. Κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, του συνόλου των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών (μερικής και πλήρους απασχόλησης)
  5. Παράταση του Συν-Εργασία καθώς και της κάλυψης του συνόλου των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (λήγει 15 Οκτωβρίου)
  6. Παράταση της καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων για τους απασχολούμενους μισθωτούς  (ΚΕΑΟ) (ίσχυε μέχρι 30 Ιουνίου)

 

Επίσης έχουμε ζητήσει την επίλυση πρακτικών θεμάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην προσπάθεια ένταξης στα υπάρχοντα μέτρα στήριξης, αλλά και στήριξη των εργαζομένων μας  και συγκεκριμένα:

  1. Να υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες συμπλήρωσης της κάθε «πλατφόρμας» (για την αναστολή σύμβασης εργασίας, για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» κλπ.)
  2. Οι προθεσμίες για την υποβολή στοιχείων σε κάθε πλατφόρμα να έχουν λογική
  3. Απλοποίηση του  «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
  4. Να ισχύσει και για τη μερική απασχόληση η  μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
  5. Να δοθεί παράταση στην καταβολή των τρεχουσών οφειλών ασφαλιστικών εισφορών από επιχειρήσεις για τους απασχολούμενους μισθωτούς τους, για την οποία δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά ως τώρα.
  6. Να εκδοθεί η  Κ.Υ.Α. με τις διευκρινήσεις σχετικά με την κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
  7. Επίλυση του θέματος των εποχικά εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, οι οποίοι, αυτή τη χρονιά, δεν πρόκειται να προσληφθούν από τα τουριστικά γραφεία, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για τις υπηρεσίες τους. Έτσι δεν θα συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα, ώστε να έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, αφού  δεν εμπίπτουν και στο ειδικό καθεστώς των εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα επαναπρόσληψης την επόμενη χρονιά και κάλυψη από το ταμείο ανεργίας κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Τίθεται, επομένως, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα επιβίωσης για την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, για την οποία θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα.
    Επίσης, θα πρέπει να διευρυνθούν τα κριτήρια  χορήγησης της έκτακτης αποζημίωσης στην παραπάνω κατηγορία εργαζομένων στον τουρισμό, δεδομένου ότι αρκετοί είναι εκείνοι που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τη λήψη της έκτακτης αποζημίωσης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.
    Τέλος, θα πρέπει να παραταθεί η έκτακτη αποζημίωση και μετά τον Αύγουστο.

Είμαστε, όπως πάντα,  εδώ. Αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε για όλο τον κλάδο μας και την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά και για το λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους συγκεκριμένο πρόβλημα να μη διστάζουν να μας το επισημαίνουν.

Previous Article Υπουργείο Τουρισμού Διατακτικές Εσωτερικού Τουρισμού για την επιβράβευση των εργαζομένων
Next Article Μέτρα στήριξης των τουριστικών γραφείων συνεχίζει να ζητά η Ομοσπονδία

RELATED ARTICLES