ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάδελφοι,

Με ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η χρηματοδότηση των Τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων είναι πλέον γεγονός.

Ο Πρόεδρος της FedHATTA  Λ. Τσιλίδης, συμμετείχε χθες 01/06/2021 σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με θέμα Ειδική δράση κρατικών ενισχύσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις και συμμετέχοντες εκπροσώπους της Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού και  βέβαια εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.

Στον ενημερωτικό πίνακα που ακολουθεί θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα επανεκκίνησης του τουρισμού.

Όπως θα δείτε από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που το 2019 δεν είχαν προσωπικό. Να είστε σίγουροι ότι παλέψαμε πολύ για να ενταχθούν, όμως τα κριτήρια της Ε.Ε. απευθύνονται αυστηρά σε  επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη στήριξη των οικογενειακών επιχειρήσεων, χωρίς προσωπικό, με ένα εφάπαξ ποσό ικανό να καλύψει τα λειτουργικά τους έξοδα, από άλλο κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού.

Όπως άλλωστε  τόνισε και ο Πρόεδρος στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τα τουριστικά γραφεία είναι ο πλέον πληττόμενος κλάδος με πτώση τζίρου πάνω από 90% και είναι ο κλάδος που πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι επομένως κρίσιμο να συνεχιστεί η στήριξη επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και των εργαζομένων τους, με τη συνέχιση των αναστολών και του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, τουλάχιστον μέχρι 31/12/2021, όπως επίσης και με επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστών εισφορών των εργαζομένων.

Επίσης, ο Πρόεδρος της FedHATTA σημείωσε την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα “Εθνικού Συστήματος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Πιστοποίησης της εφαρμογής από τις τουριστικές επιχειρήσεις των μέτρων προστασίας κατά της νόσου του κορωνοϊού COVID-19” και ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και συγκεκριμένα για το συνέδριο του DRV (Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Γερμανίας) που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Τσιλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης έγκαιρων, έγκυρων και ορθολογικών πρωτοκόλλων, χρησιμοποιώντας το παράλογο παράδειγμα των 42 ατόμων στο λεωφορείο, αλλά 15 στον ανοιχτό αρχ. Χώρο και 8 στα Μουσεία, καθώς και στην ανάγκη επιδότησης των Τουριστικών γραφείων για την ένταξη στην ψηφιακή εποχή και την ανανέωση του στόλου των τουριστικών λεωφορείων.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να προσπαθούμε για όλους.

Θα σα ενημερώσουμε μόλις ανακοινωθούν οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα. Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι τα ποσά θα εκταμιευθούν άμεσα.

Previous Article Άνοιγμα της Κω στην τουριστική αγορά του Ισραήλ επιδιώκει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Next Article "Τουρισμός για όλους"  Ένταξη νέων παρόχων

RELATED ARTICLES