ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με την εγκύκλιο 2080/2020 της ΑΑΔΕ κοινοποιούνται στο Κεφάλαιο Β ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4690/2020 με βάση τις οποίες επέρχεται μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες από 01.06.2020 έως και 31.10.2020 και συγκεκριμένα:

Με τις διατάξεις της περίπτωσης γ′ της παραγράφου 1 προστίθεται νέα παράγραφος 1α στο Κεφάλαιο Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, σύμφωνα με την οποία οι μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%).

Η διάταξη αυτή καταλαμβάνει μεταφορές προσώπων κάθε είδους, χερσαίες, θαλάσσιες ή εναέριες, οι οποίες πραγματοποιούνται είτε με εισιτήριο για κάθε επιβάτη, είτε ως ομαδική μεταφορά προσώπων, όπως τουριστών για λογαριασμό πρακτορείου ταξιδίων ή του προσωπικού μιας επιχείρησης. Επίσης, καταλαμβάνει τις μεταφορές προσώπων που παρέχουν οι εκμεταλλευτές Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ).

Για τους σκοπούς της εν λόγω διάταξης, ως αποσκευές θεωρούνται οι βαλίτσες και άλλες τσάντες ταξιδιού με τα προσωπικά είδη των επιβατών, καθώς και κινητά πράγματα, που μεταφέρονται ως χειραποσκευές και συνοδεύονται από τους επιβάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δεν περιλαμβάνονται άλλα αγαθά του ταξιδιώτη που δεν αποτελούν αποσκευή, όπως τα αυτοκίνητα. Η μεταφορά των αγαθών αυτών υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (24%).

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου

Previous Article Ο Χ. Θεοχάρης απάντησε στα καυτά ζητήματα για τον ελληνικό τουρισμό και τα τουριστικά γραφεία
Next Article COVID 19, Ερωτηματολόγιο

RELATED ARTICLES