ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του ΤΑΝΤΠ (τ. ΤΑΝΠΥ) και την απίστευτη ταλαιπωρία των συναδέλφων που χρειάζεται να επικοινωνήσουν με τον ασφαλιστικό τους φορέα ανάλυσε με ακόμα μία επιστολή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς η FEDHATTA.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, αυτή τη στιγμή στο Ταμείο απασχολούνται 4 άτομα, με μεγάλο φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν ειδικά τους ασφαλισμένους που βρίσκονται εκτός Αττικής. Η επικοινωνία και η εξυπηρέτησή είναι  σχεδόν αδύνατη  μέσω τηλεφώνου και μέσω email.

Ταυτόχρονα, το Ταμείο είναι σε διαδικασία μεταστέγασης εδώ και 4 μήνες περίπου, η οποία είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οργάνωση του ίδιου του Ταμείου και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Έχει δε πραγματοποιήσει τουλάχιστον άλλες δύο μετακομίσεις κατά το παρελθόν, και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για μία Υπηρεσία.

Λόγω της αποδιοργάνωσής του και της τεράστιας καθυστέρησης που υπάρχει στην καταχώριση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων, οι πολίτες αδυνατούν να επωφεληθούν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει ο ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα το πιο απλό αίτημα να χρειάζεται εβδομάδες για να διεκπεραιωθεί.
Οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πάρουν πληροφορίες για την πορεία των υποθέσεών τους, οι συνταξιοδοτήσεις παρουσιάζουν προβλήματα, δεν μπορούν να γίνουν μεταβιβάσεις διότι δεν μπορεί να δοθεί ασφαλιστική ενημερότητα.

Ζητήσαμε:

  • να βρεθούν λύσεις και να μπορεί να προχωρήσει η συνταξιοδότηση όσων τη δικαιούνται, χωρίς να ταλαιπωρούνται ατέρμονα για να την πετύχουν
  • να μπορούν να προχωρήσουν οι αιτήσεις για ρύθμιση 120 δόσεων, σε μια εποχή όπου οι επαγγελματίες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σχετικές υποχρεώσεις τους
  • να υπάρξει αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των εισφορών σε χρόνο μετά το τέλος της κρίσης του Covid-19 και οι απόλυτα απαραίτητες διευκολύνσεις για να τις καταβάλουν.

Επίσης θίξαμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι οποίοι εμποδίζονται να συνεχίσουν μερικά τη δραστηριότητά τους σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, δηλώνοντάς το και μειώνοντας έτσι το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα (κάτι που ισχύει σε άλλους κλάδους), λόγω μιας ανακόλουθης διάταξης που μετατρέπει αυτόματα με τη συνταξιοδότηση το επαγγελματικό τους δίπλωμα οδήγησης σε ερασιτεχνικό, με το οποίο μπορούν πλέον να οδηγούν μόνο επιβατικά οχήματα έως 9 θέσεων.

Θα σας τηρούμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

Previous Article Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Επαναπροσδιορίζοντας τον Τουρισμό 
Next Article ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» 2020 ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

RELATED ARTICLES