ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιότιμοι κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ένα κατεπείγον και εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα το οποίο έχει προκύψει από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι οποίες συνεχίζονται για ακόμα 48 ώρες(!!!).

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι μαθητές που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά (και κυρίως στην Κρήτη) πραγματοποιώντας σχολικές εκδρομές έχουν ήδη παρατείνει τη διαμονή τους με οικονομική τους επιβάρυνση, μη γνωρίζοντας πότε θα επιστρέψουν και παρατείνοντας την αγωνία των ιδίων και των γονιών τους.

Επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου της FEDHATTA, για ενημέρωσή σας.
Επιπλέον, η ανελαστική συμπεριφορά της ΠΝΟ οδηγεί σε κύμα ομαδικών ακυρώσεων των σχολικών εκδρομών που αναχωρούσαν τις προσεχείς ημέρες, λόγω της δυσπιστίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκδρομής και του φόβου επανάληψης της απεργίας.

Οι ακυρώσεις αυτές θα επιφέρουν δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα τόσο στις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και στις οικογένειες των μαθητών.

Θεωρώντας ότι οι κινητοποιήσεις ενός κλάδου δεν μπορούν να παραλύουν την κοινωνία, παρακαλούμε πολύ να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός και να υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης.

Πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες εξομάλυνσης της κατάστασης καθώς πρόκειται για εκδρομές και μετακινήσεις ανήλικων μαθητών και βεβαίως μετακινήσεις των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας.

Previous Article Νόμος είναι το δίκιο του πολίτη
Next Article Έκτακτη διεύρυνση διαστήματος πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών

RELATED ARTICLES