ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την άμεση ανάγκη εξορθολογισμού των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται στα κλειστά Μουσεία και τους ανοικτούς Αρχαιολογικούς Χώρους ζητεί η Ομοσπονδία FedHATTA έτσι ώστε να επιτευχθεί μια όσο το δυνατόν ομαλότερη και αποδοτικότερη τουριστική περίοδος για τον ελληνικό τουρισμό.

Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα δεν ανανεώνονται ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις που εκδίδονται για το σύνολο των δραστηριοτήτων από τα αρμόδια Υπουργεία.
Επιπλέον, είναι αδιανόητο, να επιτρέπεται (με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου) να αποφασίζει ο κάθε χώρος ξεχωριστά με ποιο ποσοστό της δυναμικότητας του θα λειτουργήσει.
Είναι παράλογο να έχει επανέλθει στο 100% η λειτουργία των γηπέδων και των μέσων μεταφοράς και να εξακολουθούν να ισχύουν αριθμητικοί περιορισμοί επισκεπτών στην Ακρόπολη.
Τα Τουριστικά Γραφεία τα οποία υποδέχονται και εξυπηρετούν το μεγαλύτερο ποσοστό των αλλοδαπών επισκεπτών της χώρας (οργανωμένα γκρουπ τουριστών, μεμονωμένοι ταξιδιώτες, επιβάτες κρουαζιέρων, επαγγελματίες που συμμετέχουν σε συνέδρια), αναλαμβάνουν την εκτέλεση των εκπαιδευτικών / σχολικών εκδρομών και διοργανώνουν οργανωμένες εκδρομές εσωτερικού τουρισμού, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους.

Ως αποτέλεσμα των πρωτοκόλλων, οι επαγγελματίες του κλάδου οδηγούνται σε απελπισία καθώς δεν μπορούν να σχεδιάσουν ούτε την πιο απλή επίσκεψη πολιτιστικού περιεχομένου αν δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα ποιες συνθήκες επικρατούν στους χώρους πολιτισμού της χώρας μας.
Η Ομοσπονδία απαιτεί τη λήψη άμεσης πρωτοβουλίας για την επίλυση των ζητημάτων αυτών, προκειμένου  να μην αφεθεί στην τύχη της μια τουριστική σεζόν που, όπως όλα δείχνουν, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του ελληνικού τουρισμού σε ρυθμούς ανάκαμψης.

Previous Article ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ  -  Μέτρα Covid-19  -  Είσοδος στη χώρα
Next Article Τηλεδιάσκεψη Ομάδας Εργασίας για την Διαμόρφωση Πλαισίου για την ίδρυση συνεγγυητικού κεφαλαίου τουριστικών γραφείων

RELATED ARTICLES