ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκπρόσωποι του Ισραηλινού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων και Συμβούλων (ITTAA) και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) συναντήθηκαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για να ανταλλάξουν πληροφορίες για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως έχει διαμορφωθεί με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, και σκέψεις σχετικά με τις μελλοντικές μετακινήσεις των Ισραηλινών προς τη χώρα μας.

Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε για όλα τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα γενικότερα, αλλά και για τα μέτρα που αφορούν ειδικά τους μόνιμους κατοίκους του Ισραήλ που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Η πλευρά του Ισραήλ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των κατοίκων του για ταξίδια και διακοπές στη χώρα μας, την οποία υπεραγαπούν, και δήλωσε χαρούμενη που η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πράσινη λίστα για ταξίδια, κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Ακόμη υπάρχει ένα μικρό περιθώριο στο τελείωμα της φετινής χρονιάς, για όσους επισκέπτες δεν έχουν άλλες δεσμεύσεις, να οργανώσουν κάποια μετακίνηση προς στην Ελλάδα.

Οι προσπάθειες όμως επικεντρώνονται κυρίως στην επόμενη άνοιξη, και στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου, για την οποία υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον. Αναλόγως πάντοτε των συνθηκών, οι αριθμοί των επισκεπτών μπορεί να μην είναι αυτοί που έχουμε συνηθίσει κατά τις προηγούμενες χρονιές. Ευελπιστούμε όμως όλοι ότι θα είναι μεγαλύτεροι από εκείνους του φετινού καλοκαιριού, που ήταν πρακτικά ανύπαρκτοι, έτσι ώστε να ξαναμπεί ο τουρισμός των δύο χωρών το συντομότερο δυνατό σε τροχιά ομαλότητας.

Από την ΙΤΤΑΑ συμμετείχε στην συνάντηση η Διευθύνουσα Σύμβουλός της κα Tali Laufer και από την FedHATTA ο Πρόεδρός της κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι της Ειδικής Ομάδας Αεροπορίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, οι οποίοι ήθελαν να ενημερωθούν για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα.

Previous Article Covid-19: Νέες Ρυθμίσεις που αφορούν και τα τουριστικά γραφεία
Next Article Ο ΗΑΤΤΑ σε Webinar του ΕΟΤ για τις προοπτικές της Ινδικής αγοράς στην Ελλάδα

RELATED ARTICLES