ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Yπό την αιγίδα της FedHATTA θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη έκθεση επώνυμου εμφιαλωμένου κρητικού κρασιού Wines Of Crete, ΟιΝοτικά, στις 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης οργανώνουν για τρίτη φορά στην Αθήνα, την έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά, στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

Η έκθεση ΟιΝοτικά διοργανώνεται από την Grapefool και φέτος γίνεται μεγαλύτερη, ενδυναμώνοντας το πρόγραμμά της με σεμινάρια και γευσιγνωσίες, αντιπροσωπέυοντας ένα δίκτυο 33 Οινοποιών της Κρήτης που ενώνουν τις προσπάθειές τους σε μία έκθεση-θεσμό που πραγματοποιείται στην Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο) και την Αθήνα.

Σκοπός της έκθεσης είναι να καθιερώσει τον κρητικό αμπελώνα, να ισχυροποιήσει την παρουσία του κρητικού κρασιού και να ενισχύσει τις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης.

Η έκθεση προσελκύει 1.500 επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους είναι σημαντικοί φορείς του τουρισμού και του κρασιού, οινόφιλο κοινό και επαγγελματίες, προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας τους με περισσότερες από 250 ετικέτες κρασιού από 11 κρητικές ποικιλίες, ενώ προσφέρει και κρητικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ρέθυμνο είναι η Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού για το 2018.

Ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο, αφού προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες προορισμού, το βασικό ζητούμενο για μεγάλο μέρος των διεθνών ταξιδιωτών. Η Ελλάδα, με τον γαστρονομικό και οινικό πλούτο της μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τις δυνατότητές της στην προσέλκυση τουριστών με ειδικό ενδιαφέρον για τοπικές εμπειρίες.

Τι θα δούμε στα ΟιΝοτικά της Αθήνας:
1. Οινικές βόλτες στην έκθεση: Κάθε μία ώρα από τις 15:30 και μέχρι τις 19:30 με οδηγό την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση ακολουθώντας νοητά τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και γνωριμία με τους οινοποιούς.
2. Παράλληλες εκδηλώσεις:
1. 12.00 -14.00: Panel τουρισμού: Crete, Wine Destination (Πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο info@fedhatta.gr). Για την σύνθεση του πάνελ καθώς και την θεματολογία, δείτε εδώ.
2. 14.00 – 15.00: Live cooking – «Γαμοπίλαφο : η Κρητική απάντηση στο ριζότο» με τη Νίκη Μηταρέα – Δεν χρειάζεται προκράτηση.
3. 17.00 -18.30: Το περιοδικό «Οινοχόος» συνομιλεί με μερικά από τα πιο δημοφιλή wine bars για την Κρήτη στο Ποτήρι. (Πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο info@fedhatta.gr)
4. 19.00 – 20.00: Αφιέρωμα Βιδιανό: «Ραντεβού στα τυφλά» (blind tasting) από τους Wine Tales – Η εκδήλωση είναι SOLD OUT
3. Pre & Post – events: Μερικά από τα πιο δημοφιλή wine bars της Αθήνας γιορτάζουν τα ΟιΝοτικά με ειδικά αφιερώματα, wine lists και γευστικούς συνδυασμούς βασισμένα στον Κρητικό Αμπελώνα. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το www.winesofcrete.gr,
4. Περίπτερο οινοτουρισμού: Θα υπάρχει έντυπο υλικό και πληροφορίες για τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους οργανωμένους Δρόμους Κρασιού της Κρήτης αλλά και πληροφοριακό υλικό για το «Ρέθυμνο, Ευρωπαϊκή πόλη του κρασιού για το 2018».
5. Πωλητήριο κρασιού και βιβλίων

Ωράριο:
11:00 – 15:00 για επαγγελματίες
15:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό

Ειδικά για τα μέλη των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας FedHATTA: Αναμένουμε την συμμετοχή σας στο info@fedhatta.gr (χρειάζεται pre-registration ή εκδήλωση ενδιαφέροντος, ώστε να συμμετέχετε στα προγράμματα Οινογευσίας, χωρίς κόστος εισόδου).

Previous Article Συνάντηση της FedHATTA με την Ένωση Κεντρώων
Next Article Ο Πολιτισμός κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Βοιωτίας

RELATED ARTICLES