ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το έργο, τους στόχους και το πεδίο δράσης του EMTTAAS (East Mediterranean Travel and Tourist 
Agencies Associatons Synergies), που βασίζεται στις συνέργειες μεταξύ των φορέων οργανωμένου τουρισμού της Ανατολικής Μεσογείου για την ενίσχυση των ταξιδιωτικών ροών στην ευρύτερη περιοχή, παρουσίασε το μέλος ΔΣ του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), κ. Βασιλική Σκάγια κατά τη συμμετοχή της στην 6η Συνάντηση Κορυφής των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων (6ο Summit of Travel Agencies Associations) που διοργάνωσε η Ισπανική Συνομοσπονδία Ταξιδιωτικών Γραφείων (CEAV) στις 3-6 Νοεμβρίου στη Λεόν της Ισπανίας.

Η κ. Σκάγια, λαμβάνοντας μέρος στις συζητήσεις, στο Panel of Experiences με τίτλο «Time to Share», είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ενώπιον κορυφαίων εκπροσώπων του οργανωμένου τουρισμού από όλο τον κόσμο, τη δομή, τη φιλοσοφία και τη βάση στην οποία δραστηριοποιείται ο EMTTAAS στην Ανατολική Μεσόγειο ως πρότυπο διεθνών συνεργειών μεταξύ φορέων με στόχο την αναζωογόνηση της τουριστικής ζήτησης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της CEAV, οι σκοποί και το πρόγραμμα της EMTTAAS που καταρτίστηκε από τις εμπλεκόμενες χώρες – μέλη (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – Αίγυπτος), με σκοπό την διεύρυνση της επιχειρηματικότητας των τουριστικών γραφείων – μελών των Ενώσεών τους στη βάση των συνεργειών των τουριστικών φορέων, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συνέδρων πολλοί εκ των οποίων, στις κατ ιδίαν συναντήσεις που είχαν αργότερα με την κ. Σκάγια, εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους. Άλλωστε, στο επίκεντρο του CEAV ήταν η ανάγκη για ανάπτυξη των συνεργειών σε μια εποχή επανεκκίνησης για τον παγκόσμιο τουρισμό.

«Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργειών, ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ των τουριστικών φορέων των συμβεβλημένων χωρών προς όφελος του τουρισμού», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σκάγια κατά την παρουσίαση του  EMTTAAS.
Η Συνάντηση Κορυφής των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων διοργανώνεται κάθε 2 έτη και αποτελεί την πλατφόρμα συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μεταξύ των Ενώσεων και Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων από όλο τον κόσμο.

Τις εργασίες της 6ης Συνάντησης Κορυφής των Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων παρακολούθησαν 100 συμμετέχοντες από 25 χώρες, οι οποίοι παρουσίασαν και συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο και τις προοπτικές του στο μέλλον.

Ανάμεσα στα ζητήματα που απασχόλησαν τη Συνάντηση Κορυφής ήταν η κατάσταση και οι προοπτικές των αερομεταφορών που αποτελούν το κλειδί για την αποκατάσταση της κινητικότητας, η αειφορία και η ψηφιοποίηση.

Previous Article Β. Κικίλιας: To συνέδριο της DRV έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών για τον ελληνικό τουρισμό
Next Article Παράταση ορίων ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία Τουριστικών Λεωφορείων

RELATED ARTICLES