ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ελληνικός Πολιτισμός ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Με 2 σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γιορτάσει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, FedHATTA, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον γύρω από τη θεματική: «Ο Ελληνικός Πολιτισμός σε Όλο τον Κόσμο» στο πλαίσιο της άρρηκτης διασύνδεσης Πολιτισμού-Τουρισμού.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η FedHATTA ξεκινά στηρίζοντας μια συναυλία βασισμένη στο έργο του μαέστρου και συνθέτη Μιχάλη Κοκκίνη, «Φωνή Καρδιάς – Οργή Ψυχής» του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο. Σκοπός της συναυλίας είναι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στην μεγάλη αυτή συναυλία συμμετέχουν 500 χορωδοί, σολίστ είναι ο Λάκης Χαλκιάς, ενώ την βραδιά θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας. Η είσοδος στο μεγάλο αυτό γεγονός είναι ελεύθερη.

Την επομένη ημέρα, 28 Σεπτεμβρίου, η FedHATTA στηρίζει την παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηρώδειο Θέατρο, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, καθώς και το Έτος Καζαντζάκη 2017, όπως έχει χαρακτηρισθεί η χρονιά από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι γνωστός σε όλο τον πλανήτη, το έργο του έχει μεταφραστεί σε 52 διαφορετικές γλώσσες και ειδικά το έργο του «Ασκητική» έχει εμπνεύσει εκατομμύρια αναγνωστών. Μια βραβευμένη παράσταση, με κορυφαίους ηθοποιούς (Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Τάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσου), σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου, με την μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που έχει επίσης τη στήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη και του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να αναδειχθεί η παγκόσμια ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού. Θέλουμε να επισημάνουμε ιδιαίτερα την αρραγή σχέση του πολιτισμού με τον τουρισμό, η οποία παραμένει σταθερή στο πέρασμα των χρόνων προσφέροντας πλούσιες εμπειρίες στους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Σε αυτή ακριβώς τη σχέση τα ελληνικά τουριστικά γραφεία βασίζουν μεγάλος μέρος του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν στη διεθνή τουριστική αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης

Previous Article H FEDHΑΤΤΑ στα Οινοξένεια: Μεγάλες δυνατότητες για τον θεματικό τουρισμό στην Αιγιάλεια
Next Article Ταξίδι εξοικείωσης των τουριστικών γραφείων στη Λέσβο

RELATED ARTICLES