ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε σύσκεψη των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, με εκπροσώπους του Τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ενώσεις μέλη της FedHATTA, αποφασίστηκε δέσμη πρωτοβουλιών για την άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού (δείτε εδώ σχετικό Δελτίο Τύπου).
Στην παρούσα ενημέρωση περιλαμβάνονται οδηγίες για να δηλώσουν τα τουριστικά γραφεία στην σχετική πλατφόρμα τις κενές θέσεις εργασίας τους, για τις οποίες ζητούν προσωπικό.

Μεταξύ άλλων θεμάτων αποφασίστηκε, οι τουριστικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν έως 31 Μαίου τις κενές θέσεις και τις σχετικές ειδικότητες στην πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρωήν ΟΑΕΔ) .  Δείτε εδώ πληροφορίες για τη διαδικασία δημοσίευσης των κενών θέσεων.  Στη συνέχεια, εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν τους ανέργους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις στις επιχειρήσεις, για την κάλυψη των θέσεων μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Στόχος της παραπάνω δράσης είναι η άμεση διασύνδεση όσων αναζητούν εργασία στον τουριστικό τομέα με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

Previous Article Re-Ally Tourism: The Hellenic and European Travel Agents Initiative
Next Article Ώθηση στην τριβή των φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων με το πραγματικό τουριστικό περιβάλλον

RELATED ARTICLES