ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mεσούσης της κρίσιμης περιόδου, η Ομοσπονδία FedHATTA ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ASTA (American Society of Travel Advisors), για μία ακόμη συνεργασία σε ευρεία κλίμακα, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας τους για την ανάληψη κοινών δράσεων για τον Τουρισμό των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, το Global Convention 2020 της ASTA, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται διαδικτυακά, και ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της Ελλάδας ως μια εκ των συμμετεχόντων χωρών.

Οι παρουσιάσεις του Convention έχουν σκοπό να μυήσουν tour operators και διοργανωτές ταξιδίων στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, στους προορισμούς των χωρών που παρουσιάζονται.

Η FedHATTA, ανέλαβε να δημιουργήσει, για τον σκοπό αυτό, βίντεο, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κυρία Αλ. Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. G. Pyatt, αλλά και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δ. Φραγκάκης, ενώ φιλοξενείται σύντομο μήνυμα του αναπληρωτή πρέσβη μας στις ΗΠΑ, κ. Θ. Μπιζάκη.

Επίσης, δημιούργησε ψηφιακό έντυπο ενημερωτικού χαρακτήρα, το οποίο παρουσιάζει θεματικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας στους επαγγελματίες του τουρισμού της Βόρειας Αμερικής. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή, με πλούσιο ενημερωτικό και προωθητικό υλικό, ειδικά διαμορφωμένο για την αμερικανική αγορά.

Ο Πρόεδρος της FedHATTA κ. Λ. Τσιλίδης, δήλωσε: «Η συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στην ευρύτατη και στοχευμένη παρουσίαση για το ASTA Global Convention μας δίνει αισιοδοξία, καθώς κάθε κρίσιμη χρονική περίοδος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δράσεις. Η τουριστική αγορά των ΗΠΑ αποτελεί πηγή δύναμης στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό, κυρίως στα ταξίδια κινήτρων και συνεδρίων, θεματικών μορφών, yachting και κρουαζιέρας. Οι συνέργειες που αναπτύσσουμε με την ASTA τα τελευταία χρόνια, ήδη έχουν αποδώσει καρπούς, και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε να ανακοινώσουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα μετά το πέρας του διαδικτυακού αυτού συνεδρίου».

Οι tour operators και διοργανωτές ταξιδίων–μέλη της ASTA στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω διαδικτύου για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, στις 25-28 Αυγούστου, και μάλιστα να αναζητήσουν πληροφορίες μέσω του virtual booth του ΕΟΤ που λειτουργεί αυτές τις ημέρες.

Previous Article COVID-19: Εργασιακά και διαδικασία αναστολής αξιογράφων
Next Article FedHATTA: Ελληνικοί προορισμοί και τουριστικές υπηρεσίες προβάλλονται στο ASTA Global Convention 2020

RELATED ARTICLES